Mida aastalõpupidudele selga panna? Karolin Kuusik annab nõu!

Marina Lohk
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karen Millen
Karen Millen Foto: Peeter Langovits/Postimees

Aastalõpupeod on juba täies hoos, kuid kellel pole sobivat riietust kapist võtta, võib leida poest ka viimasel hetkel nii mõndagi ahvatlevat. Naine24.ee võttis poetiiru ette koos stilisti ja disaineri Karolin Kuusikuga, kes jagas nõu, kuidas moekas ja pidulik välja näha. 

ÜKS ÕLG KAETUD, TEINE PALJAS

Kaunitest ja pidulikest kleitidest tulvil Karen Milleni poest leiab mitmeid kleite, mis jätavad ühe õla paljaks. Karolin valis välja ühe eriti jõululiku punase kleidi (pilt 1) ning ühe punasega vürtsitatud musta alaosa ja valge ülaosaga kleidi (pilt 2). Neist viimase puhul tõi stilist välja, et õlga ehtiv puhv on heaks tasakaalustuseks muidu kehasse hoidvale lõikele. 

Lisaks on mõlemad kleidid huvitavate detailidega ja hästi läbi töödeldud ega vaja enda juurde enam midagi silmatorkavat. «Siia juurde võiks küll valida ülilihtsad ehted,» tõdes Karolin.

70NDAD

Karen Milleni lilla kleit (pilt 3) on Karolini sõnul inspireeritud 70ndate trendist: «Sellest ajastust, kui naised olid tüdrukulikuma ja naturaalsemad ja ei kandnud neid padjakestega rinnahoidjaid.» See kleit kukub vabalt alla ning on taljest natuke kokku tõmmatud. 

«Hästi ilus värv, ma arvan, et sobib päris paljudele Eesti naistele. Ülemine osa on natuke kombineelik, dekadentlik,» lisas stilist.

LITRID

Litrid on Karolini sõnul praegu väga moes ning teevad alati välimuse silmatorkavaks ja pidulikuks. «Kui sul on selline tuju, et tahad täiega silma paista, kui on tõesti pidu, siis litter on kõige kindlam asi, mida selga tõmmata. Siis oled kindlasti peo kuninganna!» märkis stilist kahele Zara kleidile osutades - üks neist must (pilt 4), teine hõbedane (pildid 5 ja 6 (sama kleit selja tagant)).

Litrite juurde võib Karolini sõnul sobitada kõike, mis ei ole liiga kodukootud. «Ökoteema siia juurdeei sobi!!»

Küll aga sobivad kõik säravad asjad, kõik värvid. Karolini kinnitusel on litreid kandes ka aksessuaaridega pea võimatu üle pingutada. «Tavaliselt loetakse sõnu peale, et kõik peab olema maitsekas, kuid litrite puhul on ainuke asi, mis ei sobi, selline maalähedane.»

Nii võib litritega kleidi juurde vabalt kanda lakknahast kõrge kontsa ja platvormiga värvilisi kingi ja ägedat silmapaistvat kotti. Ehteid ei pruugi aga sellise komplekti juurde enam otseselt väga minna. «Kui äge kott ja ägedad kingad on kleidi juures, siis aitab küll,» tõdes Karolin.

GEOMEETRILISED MUSTRID

Geomeetria on Karolini sõnul juba mitmendat hooaega tähtis teema. Zarast leidis ta kuuekümnendate stiilis lõikega geomeetrilise mustriga kleidi (pilt 7), mis ei järgi ülipüüdlikult keha, vaid langeb elegantselt alla ega ole kuskilt kokku tõmmatud. Selle kleidi juurde soovitas stilist kõrgeid saapaid.

LOOMAMUSTRID

«On naisi, kes on loomamustriga lihtsalt kokku loodud - nad tunnevad ennast loomamustris hästi ja see kiirgab väljapoole,» tõdes Karolin Zara ussimustriga kleiti (pilt 8) ja tiigrimustriga poolläbipaistvat kleiti (pilt 9) vaadates.

Ta lisas, et naistele, kes ise loomamustreid väga armastavad, need enamasti ka sobivad.

Loomamustri juurde võiks Karolini sõnul kanda lihtsat tooni - musta, pruuni või beeži -, aga säravaid, läikivaid aksessuaare. Nii saab anda lihtsale kleidile glämmi juurde.

Mõlemad kleidid sobiks stilisti hinnangul väga hästi ka saabastega. «Siin ei pea üldse mingi õrn king olema - kõrge säärega saabas oleks päris äge,» nentis ta.

PLISSEER

Plisseer on Karolini sõnul praegu väga moes. Ning kui enamasti leiab poodidest plisseerseelikuid, siis Ivo Nikkolo valikust võib leida ka põneva kleidi (pilt 10), kus plisseeritud osa algab juba ülevalt.

«Seda võib kanda kas lihtsalt vabalt alla kukkumas või siis, kui talje on kõige tugevam koht, siis võib mingi peenikese vööga näiteks sisse tõmmata,» soovitas Karolin. «Ja ülevalt on ka see kleit huvitav, et katab õlad ära - kui ei taha paljaste õlgadega olla, siis ei pea samas mõtlema eraldi mingi boolero peale,» tõi ta välja.

LIHTNE LÕIGE, LÖÖV VÄRV

Üheks heaks pretensioonituks peokleidi valikuks on aga lihtsa lõike ja silmatorkava värvi kombinatsioon. Ivo Nikkolost leidsime kolmveerandvarrukatega sinise kleidi (pilt 11), mis Karolini sõnul sobib absoluutselt iga kehakujuga ning paneb kandja end kindlasti mugavalt tundma.

«Samas inimesed panevad sind tähele, kui sa selle kleidiga jõulupeole ilmud,» märkis stilist lõikele ja värvile viidates. Sellise kleidiga võib julgelt kanda ka suuremaid ja silmapaistvamaid ehteid, kindlasti ka käevõru, kuna varrukas ei ole pikk.

Montonist leidsime musta vööosaga punase kleidi (pilt 12), mis lööb lisaks värvile ka huvitava lõike ja detailidega. Ning ühe väga minimalistliku lõikega, kuid omapärase kolmnurkkaelusega roosa kleidi (pilt 13), mis on ühelt poolt üsna neutraalne, teisalt aga lööb kindlalt just värviga.

PIKK KLEIT

Pikk, eriti veel musta alaosaga kleit (Karen Millen, pilt 14) on Karolini sõnul hästi turvaline eksemplar naistele, kes ei tunne oma puusade pärast end väga hästi. Pikk must seelikuosa, mis järgib keha, teeb kahtlemata pikemaks ja saledamaks.

PÜKSID JA PLUUS

Kui aga kleiti kanda ei taha, siis klassikalisele mustade pükste ja valge pluusi kombinatsioonile võiks Karolini sõnul eelistada midagi mängulisemat, midagi mustrilist või erksavärvilist, samuti ebatavalisi lõikeid. Kirjudel ja erksavärvilistel pükstel ongi tema sõnul sel hooajal väga suur tähelepanu.

«See komplekt on minu lemmik!» ütles ta Zara mustriliste-pitsiliste pükste ja väikese valge kraega musta pluusi kombinatsiooni (pilt 15) kohta. «Kui sa tunned ennast mugavamalt pükstes, siis miks mitte valida viigiga püksid - praegu on selline naise keha soosiv kuju moes, mis on mitte liiga kitsas, aga samas ikkagi jalga järgiv,» selgitas Karolin. Lisaks teevad viigid jalgu pikemaks ja kitsamaks.

«Üks selle komplekti teema, mis hästi moes on, on itaallaslik naine. Musta-valge kooslus, natuke nunnalik, ümar krae, ja samas see pitsiteema, mis on vastukaaluks natuke riivatu ja sensuaalne,» tõi stilist välja veidi vastandliku komplekti plusse.

Ivo Nikkolost leidsime aga valge pluusi ja sinised püksid (pilt 16), Montonist roosad püksid ja hoopis erilise lõikega valge pluusi (pilt 17). «Valge pluusi kuju on siin täiesti muudetud - ta ei ole ei jakk ega pluus, ta on midagi vahepealset,» kommenteeris Karolin.

Veidi lühemaid, pahkluu paljastavaid pükse soovitas stilist kanda seksikate ja silmapaistvate kõrge kontsaga kingadega.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles