Sügise moekostüüm paneb kõik pead pöörduma

Kristina Herodes
, Arteri ajakirjanik
Copy
Versace tabab kümnesse - sihvakas püksostüüm rinnahoidja peal. Kes ei tahaks välja näha nagu Bella Hadid?
Versace tabab kümnesse - sihvakas püksostüüm rinnahoidja peal. Kes ei tahaks välja näha nagu Bella Hadid? Foto: Riccardo Giordano/Ipa

Vaesed fashionista’d! Neid ootab ees külm ja köhane sügis, sest moehitid on pöördvõrdeliselt ilmaga muutunud tibatillukeseks. Käes on moesügis, mil saab välja minna rinnahoidja väel. Vaata suurt galeriid hulljulgeid stiilinäiteid maailma moelavadelt!

Alles saime kergendatult hingata, et mood on viimaks ometi mõistusele tulnud ja valmis meid viisakalt kinni katma. Ja juba käraki – taas pööre! Sel sügisel pole põhjust riietega liialdada, sest nii uskumatu kui see ka pole – moehitt number üks on rinnahoidja. Mitte selle tavalises rollis, riiete all, vaid tähtsa näoga ja võrdse partnerina teiste päevarõivaste kõrval. Kindlasti leidub nüüd neid, kes tigedalt mõne kommentaari tulistavad, ja õigesti teevad – maailma moepressis on hulk teisigi, kes praegust trendikapriisi halva maitse sügavikku tagasi langemiseks peavad. Kuid leidub neidki, kel oma kehaga suhted head ning kes on pikisilmi oodanud, et trendisuuna toetus need paar viimast, puudu jäävat julgusepunkti juurde annaks, et söandaks poolalasti linna peale minna. Ja just nüüd, sel sügis-talvel, saavad nad seda täie lusti ja lõbuga teha!

Oscar de la Renta rinnahoidja New Yorgi moenädalal. Jah, selle trendiga lähevad kaasa ka parima maitse esindajad moepealinnades!
Oscar de la Renta rinnahoidja New Yorgi moenädalal. Jah, selle trendiga lähevad kaasa ka parima maitse esindajad moepealinnades! Foto: PIXELFORMULA/SIPA

90ndate powerbitch’id on tagasi

Eeskujuks on 90ndate powerbitch’id – toonane jultunud, häbitu ja otse-näkku-lajatav seksapiil. Maskuliinne bleiserjakk jääb sel sügisel poolikuks, kui selle alt ei välgu rinnahoidja. Sama kehtib sügavikku kukkuvate dekolteede, kleitide ja pluuside puhul. Ja vähe sellest – rinnahoidjat võib kanda isegi kleidi peal!

Meenutagem 90ndate Tom Fordi provokatiivset stiili, mis Gucci kaubamärgile uue elu sisse puhus. Või Jean Paul Gaultier’ bondage-esteetikaga mängivaid provokatiivseid komplekte. Sama hästi sobib fantaasia lendu laskmiseks Roberto Cavalli stiil, kus pikalt avatud pluusikaelustest alati rinnahoidjaid välja vaatas. Või ülivõrdes tibilikku ja lausa lamedalt seksikat Versacet 90ndatel. Viimase märgi puhul tuleb tõdeda, et hea on näpata inspiratsiooni omaenda moemaja varasematest töödest, ehkki legendide meister Gianni on üle 12 aasta surnud. Tundub, et kui moeareenile tõuseb taas naiselike relvadega ründamine ja õrnema soo trumpide letti ladumine, on itaallased selles stiililahingus kuidagi eriliselt osavad.

Kes otsib midagi fantaasiaküllasemat rinnahoidjate rindel, võib snitti võtta kehale teibitud rinnahoidjast, mis äsja Floridas lavale toodi.
Kes otsib midagi fantaasiaküllasemat rinnahoidjate rindel, võib snitti võtta kehale teibitud rinnahoidjast, mis äsja Floridas lavale toodi. Foto: Smg

Kes kavatseb moehitti omal nahal järele proovida, võiks kõrva taha panna paar praktilist soovitust. Võti peitub välja kandmise jõus – rinnahoidja väel ringilippamine on tugevate naiste eesõigus. Kõik vaatavad, selles võid kindel olla. Leia endast piisav ports jõudu sellest üle olla ja kuninglikuks jääda. Nii kui muutud edvistavaks, kekutavaks või kahtlevaks, oled selles mängus läbi kukkunud. 

Suured rinnad pole vajalikud

Hea uudis on aga see, et uus moehitt ei eelda ideaalset kehakuju. Sest mis on üldse ideaal? Kirurgiliselt korrigeeritud kurvid harjavarre mõõtu näljutatud kehal? Absoluutselt mitte!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles