Appi, ma tegin tööl vea! 4 sammu, mida edasi teha

Liisbet Saue
, Sõbranna.ee reporter
Copy
Foto: Nils Weymann / PantherMedia / Scanpix

Me kõik teeme vigu. Kui juhtub, et teed tööl vea, järgi neid samme. 

1. Võta viga omaks

Kuigi oma vea tunnistamine võib olla keeruline, peaksid seda tegema pigem varem kui hiljem. Tihti kipume esimese asjana ennast kaitsma ja kui sina pole veas süüdi, peaksidki seda tegema. Küll aga ei tasu oma viga varjata või teiste kaela ajada. Kui tahad, et kolleegid sind austaksid, tunnista oma viga, vabanda, kui vaja ja ära karda abi küsida, et tulevikus sarnaseid situatsioone vältida. 

2. Ära püüa sellest mööda vaadata

Oma vea tunnistamine aitab meil edaspidi sarnast olukorda vältida. Läksid kontoripeol liiale? Piirdu järgmisel korral kahe pokaali šampusega. Tead, et ei jõua tööga õigeks ajaks valmis? Ole oma ülemusega aus ja tunnista, et koormus on liiga suur. Keegi meist ei ole perfektne ja on parem oma vigu tunnistada, kui neid varjata. 

3. Õpi oma veast

Kui sa juba tead, et ei tööta pinge all hästi ja kipud vigu tegema, ära pane ennast olukorda, kus pead kiirustama. Planeeri oma aega ja jaga töökoormus nii, et tuleksid toime ja saavutaksid häid tulemusi. 

4. Liigu edasi

Kui oled vea omaks võtnud ja sellest õppinud, on aeg edasi liikuda. Me kõik teeme vigu, isegi meie ülemused teevad vigu, ja ei ole mõtet endale lõputult etteheiteid teha, kirjutab The Everygirl.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles