10 ootamatut, kuid elupäästvat asja, mis pista oma reisikohvrisse

Dagmar Lamp
, Teemaveebide osakonna juhataja
Copy
Foto: Shutterstock

Tead seda tunnet: ma raudselt unustasin midagi maha? Aga lennuk on juba õhku tõusmas ning midagi enam teha pole...

Maria Nazario ütleb, et on reisinud kõikjal maailmas ning kogenud reisisellina pani ta väljaandes Insider kokku nimekirja asjadest, mis tasub alati kaasa pakkida. Kui need asjad sul kotis, siis võid kindel olla, et ärevusega võitlema ei pea – sul on kõik oluline kaasas.

Vietnami salv ehk tiigrisalv on hea vahend, millega ravida valutavaid lihaseid. Kasuks tuleb see siis, kui oled tunde ebamugavates lennukites veetnud ning aitab ka juhul, kui peale tikub nohu või külmetus.

«Tualettkott» elektroonikale aitab korras hoida kõik vajalikud juhtmed ja laadijad, mida reisil vajad. Nii on vidinad kõik ühes kohas ja sa ei pea muretsema, kas ikka kõik said kotti visatud.

Vaseliin aitab paljude hädad vastu. Kasuta seda, kui tahad sõrmest saada sõrmuseid ja lennu tõttu on näpud paistes. See toimib edukalt ka meigieemaldajana, nahaniisutajana ja lõhenenud huulte parandajana.

Mikrofiiberrätik on suurepärane ja vähe ruumi võttev rätik, mis kuivab kiiresti. Nii ei pea sa muretsema, kui vaja kiirelt edasi liikuda – kotis ei vedele suur, raske ja niiske rannarätik.

Imodium aitab kõhulahtisuse puhul. Muidugi ei taha sa sattuda olukorda, kus seda vaja peaks minema, aga tubli reisisell on valmistunud. Just reisidel tuleb kõhuhädade osas ettevaatlik olla.

Antibakteriaalsed niisked salvrätikud aitavad hoida tervist. Puhasta sellega korralikult käsi ning nii vähendad haigestumise tõenäosust kordades.

Plastikkotid kuluvad ära mitmes olukorras: paki neisse oma jalanõud, suveniirid, esmaabitarbed, ravimid.

Sügelusvastane vahend ei ole oluline mitte ainult vihmametsades rännates. Tüütuid putukaid, kes ajavad ihu kihelema, leidub pea kõikjal.

Pastakas unustatakse uskumatult sageli maha, kuid ometi on meil seda vaja nii reisidokumentide täitmiseks kui ka päevikumärkmete tegemiseks.

Reisisuuruses salvrätikud aitavad mitmes olukorras hädast välja: kasuta neid vajadusel tualettpaberina, majapidamisrätikuna, nina nuuskamiseks, märkmete tegemiseks või higi pühkimiseks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles