Raskusi uinumisega? Joo enne magamaminekut seda

Dagmar Lamp
, Teemaveebide osakonna juhataja
Copy
Foto: Shutterstock

Paljud inimesed kannatavad kehva unekvaliteedi all ning sellel on mitmeid põhjuseid – stress, liiga kuum või liiga külm ilm jne. Et parandada und, tasub enne magamaminekut juua järgmisi ravimtaimi või vürtse sisaldavaid jooke.

Unevaegus mõjub kehvasti kõigile, see mõjutab negatiivselt nii meie vaimset kui füüsilist tervist. Küll aga võib pöörduda looduslike ravimtaimede poole, et aidata Unematil paremini oma tööd teha.

Ravimtaimedega tegeleva firma Pukka looja Sebastian Pole ütles Expressile, et ravimtaimed ja vürtsid võivad kindlasti aidata. «Looduslikud joogid toetavad ja julgustavad meele ning keha loomulikke une-eelseid protsesse. On palju taimi, mille närvisüsteemi toetav mõju on tõestatud,» ütles Pole.

Ta soovitab enne und proovida järgmiste ürtide-vürtsidega jooke.

Kummelitee on traditsiooniliselt tuntud unekvaliteedi parandaja ja meele rahustaja. «Kummeliteed kasutatakse ka seedehäirete leevendamiseks, mis on seotud närvidega,» ütles Pole.

Ashwagandha on taim, millest tehakse toonikut ja mida kasutatakse pikaajalise stressi leevendamiseks.

Jaanikaun on toitainete rikas ja kofeiinivaba tervisetoode, mis sisaldab lõõgastavaid polüfenoole. Sebastiani sõnul on selles ka kõrge kaltsiumisisaldus.

Kaneelil on lisaks soojendavale efektile ka positiivne mõju veresuhkrule.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles