8 asja, mida ei tuleks kunagi WC-potist alla lasta

Naine
Copy
Maurizio Cattelani “America”, Guggenheimi muuseum. New York City
Maurizio Cattelani “America”, Guggenheimi muuseum. New York City Foto: BRENDAN MCDERMID / REUTERS

Mõningad asjad visatakse tualetipotti kergekäeliselt ja pikemalt mõtlemata. Sellel võivad aga olla hävitavad tagajärjed.

Just vannitoas seistes näib klosetipott olema lihtsaim (ja kiireim) viis, kuidas millestki ülearusest lahti saada. Need kaheksa asja tuleks aga ilmtingimata prügiämbrisse saata:

Vana praerasv

Kuhu küll panna vana pannirasv? Igatahes mitte mingil juhul saata äravoolutorust ega tualetipotist alla. Sest rasv võib koos veega moodustada paksu kamaka äravoolus ja selle niimoodi ummistada. Kõige parem oleks lasta rasval jahtuda, tahkuda ning köögipaberiga pannilt rasv ära tõmmata ja panna seejärel tavalisse olmeprügisse. Kui sul on väga suured õlikogused üle, näiteks frittimisest, siis pane see suurde klaaspurki ja pane see olmeprügi hulka.

Valgendi

Võib-olla sa kasutad puhastamiseks või pesupesemiseks valgendit. Ka seda ei tohiks mingi hinna eest klosetipotti valada. Isegi kui vahend on veega lahjendatud, võib see äravoolusüsteemis tekitada keemilisi reaktsioone. Äravooludes võib teisigi aineid olla, mis reageerivad valgendile ja halvimal juhul isegi mürgiseid gaase moodustada.

Taskurätikud

Ehk oled sinagi kasutatud pabertaskurätiku teinekord potti lennutanud?! Pole ju suurt vahet taskurätiku ja tualettpaberi vahel? Või ehk siiski? Taskurätikud tehakse hoopis teisest materjalist ja need ei lagune vees samamoodi nagu tualettpaber. Nii võivad ummistused kiiresti tekkida.

Kassiliiv

Mõnikord on lihtsam kassi tegevusjäägid otse klosetipotti visata, selle asemel et plastkotti panna ja selles kraam ära toimetada. Ettevaatust! Kassiliiv võib jääda oma raskuse tõttu äravoolutorudesse pidama ja sedasi «läbikäigu» blokeerida. Ajaga koguneb selle ümber tualettpaber ja tekib suur kamakas, mis ummistab tualeti.

Plaastrid

Samamoodi nagu kogu ülejäänud plastil, pole ka plaastritel tualetist midagi otsida. Materjal ei suuda laguneda ja jääb varem või hiljem pidama ning võib äravoolu tõkestada.

Näts

Ka närimiskumm ei suuda vees lahustuda, seepärast ei tohiks seda kunagi tualetipotti panna. Isegi kui see näts on päris pisike, võib ta torusse kinni jääda ja aja jooksul tualettpaberit enda ümber koguda ning mingil hetkel blokeerida äravoolutoru.

Söök

Levinud viis, kuidas vedelatest toiduainejääkidest nagu supid või hautised lahti saada, on nad potist alla valada. Nagu juba eespool mainitud, võivad rasvad koos veega tekitada ummitusi WC-s. Kogu toidujäägid tihkesse kotti ja pane olmeprügi hulka.

Tabletid

See, mida filmides nii sageli tehakse, ei ole päriselus pooltki nii hea mõte. Kui tabletid lahustuvad, võivad nende koostisained kõige kehvemal juhul põhjavette jõuda. Kui ravimid on aegunud, siis tuleks nad kas tagastada apteeki või viia ohtlike jäätmete vastuvõtupunkti.

Allikas: Freundin

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles