Tähelepanu, need 3 pealtnäha normaalset suhet on ülimalt ebaterved

Naine
Copy
Foto: Gui Vergouwen / Pexels

Kui sa tunned end nendes olukordades ära, on ülim aeg oma suhet veidi lähemalt uurida.

Kui me kuuleme selliseid sõnu nagu vägivald või ärakasutamine suhtes, mõtleme tavaliselt füüsilisele vägivallale. Psüühiline vägivald teeb aga suhte sama mõraseks. Ohtlikuks muudab asja see, et ta hiilib nii salaja sisse, et me ei taipa seda märgatagi.

Kui sa tunned end nendes kolmes olukorras ära, on aeg oma suhe luubi alla võtta. See ei tähenda, et te peaksite otsekohe lahku minema, kuid siiski tasub mõelda, miks su partner sinu suhtes niimoodi käitub. Võib-olla on selleks mõni lihtne põhjus. Ja kui sa ei oska ise mõistlikku põhjust leida, siis räägi temaga sellest. Kui ta on õige kaaslane, siis ta mõistab sind.

Su partner tahab pidevalt seksida

Võib-olla te ei tunnegi veel teineteist nii kaua, kui juba soovitab ta sul rasestumisvastastest pillidest loobuda ega taha kondoomi kasutada (kuna väidetavalt ei ole see tema jaoks siis sama hea) või proovib ta sageli sind veenda endaga seksima, ka siis kui sul pole õiget tahtmist?

Iga suhte alguses ütleme endale väga meelsasti, et ta ju armastab mind ja tal ei saa minust lihtsalt küll. Fakt on aga see, et partner ei peaks sinu seksisoove (nt rasestumisvased vahendid või millal sul on isu) mitte lihtsalt aktseptima, vaid ta lausa peab nendega arvestama.

Ta tahab, et sa näeksid oma sõpru harvem

Esmalt kõlab see nii: «Muidugi võid minna oma sõpradega välja.» Seejärel: «Kas sa pead jälle oma sõpradega kokku saama?» ja lõpuks tuleb: «Mulle ei meeldi su sõbrad» või «Ma ei tahaks, et sa veedad koos oma sõpradega nii palju aega.» Isegi kui ta annab mõista, et soovib ise sinuga rohkem koos olla: mehed, kes nõuavad, et sinu enda sotsiaalne elu tuleb nüüdsest tahaplaanile asetada või pead sellest üldse loobuma, on liigagi kaugel elutervest suhtumisest.

Ta tahaks, et sa tuled töölt ära

Su partner ütleb, et tal on küllalt raha teie mõlema jaoks ja pakub, et sa võiksid töölt ära tulla? Kõlab päris ahvatlevalt! Aga niikaua, kui teil pole ühiseid lapsi, kelle eest sul tuleb 24/7 hoolt kanda, peaks selline pakkumine olema sinu jaoks pigem hoiatus, mitte suurepärane väljavaade. Võib nimelt ka nii olla, et su partner proovib (ehk isegi alateadlikult) sind teatud sõltuvusse tõmmata. Ükskõik kui sageli ta ka ütleb, et ta kannab meelsasti sinu eest hoolt ja võtab kõik kulud enda kanda: sa tead ju ise, et selline sõltuvus (vähemasti värskes suhtes) ei saa head teha, kirjutab Freundin.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles