Joo enne magamaminekut banaanivett!

Naine
Copy
Foto: Oleksandr Pidvalnyi / Pexels

Kas sa oled juba banaaniveest kuulnud? Kuidas seda teha ja miks tasub seda just õhtuti juua?

Banaanid on suurepärane vahepala, kui sellest saab ka suurepärase unejoogi valmistada. Nimelt aitab banaanivesi uneprobleemide puhul ja soodustab ka seda, et saaksid terve öö magada.

Banaanivee toime

Banaanid on magneesiumi- ja kaaliumirikkad. Neid mineraalaineid tuntakse ka stressivastaste vahenditena, kuna nad alandavad vererõhku ja lõdvestavad närve ning lihaseid. Pealegi toetab banaanides sisalduv aminohape trüptofaan serotoniini moodustamist, mis on omakorda hädavajalik unehormoon melatoniini jaoks.

Banaanivee valmistamine

Kõik, mida sul läheb loodusliku unejoogi jaoks vaja, on küps ökobanaan (see on seepärast oluline, et vilja keedetakse koos koorega!) ja 500 ml vett.

Aja vesi keema ja võta seejärel pliidilt. Lõika mõlemad banaaniotsad ära ja pane vili koos koorega potti. Banaani võib ka väikesteks viiludeks lõigata. Lase banaaniveel umbes kümme minutit potis tõmmata ja kurna seejärel. Soovi korral võid maitsestada jooki noaotsatäie kaneeliga.

Nõuanne: joo banaanivett üks kuni kaks tundi enne magamaminekut, et unejook saaks kõige paremini oma toimet avaldada, kirjutab Freundin.

View this post on Instagram

#bananentee #schlaflos

A post shared by Living in OWL (@petra_at_livinginowl) on

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles