4 viga, mida me teeme säästmisel

Naine
Copy
Foto: Moose Photos / Pexels

Erinevad vead hiilivad igapäevaelus sisse ja takistavad meil kokku hoidmast. Nende nõuannete järgimine muudab sind aga tähelepanelikumaks ja rahaasjades palju paremaks. 

Säästmine  pole just kergete killast ülesanne. Finantseksperdid annavad nõu, kuidas tulevikus paremini teha.

1. Sa ei tea, kuhu su raha läheb

Iga kuu tuleb erinevate asjade eest tasuda. Internet, telefon, kommunaalmaksed. Võrdle hindu ja ole teadlik. Kas sul on ikka kõige edevamat internetipaketti vaja, võib-olla maksad  teenuste, näiteks lisakanalite eest arutult kõrget tasu? Otsi soodsamaid tariife või vaheta teenusepakkujaid. Enamikku asjadest saab üsna kerge vaevaga soodsamaks muuta ja sellega palju raha säästa.

Võrdle kord poole aasta jooksul tariife ja lase endale uued pakkumised teha.

2. Sa annad saabunud töötasu kohe jälle välja

Raha on otsas, aga kuu pole sugugi otsakorral? Me teame seda tunnet! Aga ülekanne töötasuga ei peaks olema põhjus, et otsekohe ostlema minna. Pane pärast tasu laekumist püsikorraldusega alati veidi raha kõrvale, et ei tekiks võimalust kiusatusse sattuda.

3. Sa ei räägi oma partneriga rahateemadel

Pikaajalises suhtes peaks mõlemal partneril  finantsasjadest hea ülevaade olema. Te olete majapidamises kahekesi ja neist tuleb rääkida. Istuge maha ja vaadake üle, millised on teie lühiajalised plaanid ja millised ulatuvad kaugemale.

Mõelge koos läbi ka sellised võimalikud stsenaariumid nagu õnnetused, palgatõus jms ning arutage võimalike kokkuhoiumeetmete üle.

4. Hoiupõrsas  on liiga ahvatlev

Ära hoia oma sääste sahtlis või hoiupõrsas. Kui sa tahaksid midagi osta, siis on kiusatus sealt raha välja võtta liiga suur. Parem ava lisakonto, kuhu saad säästetud raha kohe sisse maksta.

Allikas: Freundin

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles