Paavo Kangur: kinnisvaralaen ei luba perel laiali minna

Paavo Kangur
, ajakirjanik
Copy
Paavo Kangur.
Paavo Kangur. Foto: Paavo Kanguri erakogu

Kas te teate, et 30-aastane kinnisvaralaen on tänapäeva ühiskonna kooshoidmise mehhanism. Kui naine tahab mehe maha jätta või mees naise juurest ära joosta, siis eks püüdku nad seda teha, kui pank neid jõuga teineteise kõrval hoiab.

Eestis sõlmiti eelmisel aastal 6573 abielu ja lahutati 3199. Need on tavapärased arvud, mis lubavad väita, et pooled abielud jooksevad karile. Faktide taga olevad lood ja käitumismustrid on erinevad. Noist jutustavad nii ilukirjandus kui ka filmid.

Mängufilmid jagunevad kaheks: esimesest siirast armastusest räägivad romantilised komöödiad ja lahutustest sünged thriller’id. Mu juuksur rääkis loo, kuidas tema sõbranna Niina lahutas oma abielu sõbranna Monika õhutusel. Nüüd kütivad kaks sõbrannat koos Tinderis «edukaid» mehi. Küll aga elab Niina endiselt oma eksmehega samas eramus, sest kinnisvaralaenu ei õnnestunud lahutada.

Teine tuttav, Lõuna-Eesti maamees Alfred rääkis loo, et käib rikast ärimeest mängimas Tallinna ja Pärnu koduperenaistele, kes tahavad liblikaid kõhtu hõljuma. Alfred sõidab reede õhtul Pärnusse, silitab kätt ja räägib ilusaid sõnu, ning laupäeval kordub see juba Tallinnas. «Tead, mõned neist on tõesti väga ilusad naised,» ütleb ta, «aga pühapäeval tagasi koju jõudes olen vaimselt täiesti tühi ja väsinud nagu laip.»

«Kas asi jõuab ka romantiliste restoraniõhtute ja kaunite reiside manu?» küsisin talt.

«Mis sa nüüd, kiire aeg, valdavalt autos,» vastas Alfred.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles