Polnudki lastefilm?! Netis levib video pojaga folkõuduka «Jaanipäev» seansilt põgenevast isast

Spekter
Copy
«Midsommar»
«Midsommar» Foto: kaader treilerist

Twitteris ja filmiportaalides levib kulutulena video sellest, kuidas keegi mõtlematu lapsevanem keset aasta üht jubedamat õudukat, Ari Asteri «Jaanipäeva» (Midsommar) oma väikese pojaga saalist põgeneb.

Kuigi filmi tutvustuses seisab selgelt, et linalugu lastele vaatamiseks ei kõlba, siis ega see veel tähenda, et iga lapsevanem täiskasvanu tiitlit vääriks. Nagu filmi produktsioonifirma A24 poolt sotsiaalmeedias edasi jagatud postitusest võib järeldada, suutsid videos Asteri jubeduste eest pagejad koguni poolteist tundi saalis vastu pidada, enne kui sääred tegid. «Need 125 minutit jäävad talle [lapsele – toim.] eluks ajaks meelde,» kirjutasid produtsendid postitusele juurde ning ilmselt on neil õigus: filmis näeb muuhulgas seda, mismoodi inimesed enesetappu sooritavad, kuidas suurte haamritega päid tompudeks pekstakse, alasti inimesi ja rituaalseid seksistseene. 

Seda kõike aga pealtnäha idüllilises olustikus, kus võiks olla vabalt üles filmitud mõni Eesti piimareklaam. Või «Nukitsamees».

Siit moraal: armsad lapsevanemad, pöörake tähelepanu filmide vanusesoovitustele!



«Jaanipäeva» keskmes on ameeriklastest paarike, kes läheb idüllilisse külakesse rootslaste kombeid avastama. Südasuvised pidustused pööravad ootamatult aga saatanlikeks rituaalideks ning eluga pääsemine muutub iga hetkega üha ebatõenäolisemaks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles