Õnneuuringud: need 5 asja teevad sind õnnelikumaks

Naine
Copy
Foto: Tim Savage / Pexels

Miks on just teised alati superõnnelikud ja mida nad selleks teevad? Teadusuuringud ütlevad oma sõna. 

Erinevatest õnneuuringutest on välja tulnud, et järgmised viis asja mõjutavad meie heaolu kõige enam.

1. Küllaldane uni

Igaüks teab seda puhanud ja õndsat tunnet, mis tekib puhkepäevadel, kui oled saanud välja magada või isegi lõuna ajal veel silma looja lasknud.

Kui oled aga väsinud ja kurnatud, siis kannatab selle all kõige rohkem ega saa korralikult talitleda ajukoore osa hipokampus, mis moodustab muuhulgas ka positiivseid mälestusi. 

Kui tunned end õnnetuna, pane paariks tunniks silmad kinni, äkki sünnivad veel imed!

2. Tänulikkus

See on õnnelike naiste salaretsept ja ka Berkeley ülikooli uuringud kinnitavad, et tänulikkus pole mitte üksnes tähtis tegur, mis teeb meid õnnelikumaks, vaid ta muudab ka rahulolevamaks ja stressile vastupidavamaks. Kui me oleme teatud asjade eest tänulikud, siis ergutatakse «õnnehormoonide» dopamiini ja serotoniini toodangut. 

3. Kõndimine

Jalutuskäigud soodustavad sihvakust ja õnnelikkust. Sussexi ülikooli uuringust selgus, et piisab juba 20 minutist värskes õhus, et tuju natukene paraneks. Kui ilm ka veel kaasa mängib, tõuseb meeleolu suisa taevastesse kõrgustesse. 

4. Naeratamine

Kõlab peaaegu liiga lihtsalt, et olla tõsi, kuid ka pelk naeratus muudab meid õnnelikumaks. Tennessee ülikooli uuring kinnitas, et hoolimata selle väga lühiajalisest mõjust tõstab isegi näole manatud naeratuse vaatamine tuju. Kui tahad end veelgi paremini tunda, lisa 32 hambale mõni ilus mõte. 

5. Armastavad suhted

Harvardi ülikooli teadlaste sõnul teevad meid pikaajalised suhted õnnelikumaks. 

Armastavad suhted kinnistavad emotsionaalset stabiilsust ja tugevdavad ka tervist. Silmas ei peeta üksnes armastus-, vaid kõiki lähedasi sõprussuhteid. 

Loomulikult ei ole siin küsimus kvantiteedis, vaid eelkõige emotsionaalsete suhete kvaliteedis, vahendab Grazia Magazin

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles