Kas ilutooted tuleks palavaga külmkappi panna?

Naine
Copy
Foto: Shutterstock

Paljudel on vaatamata kõrgetele temperatuuridele nii huulepulgad kui näokreemid kenasti vannitoariiulitel reas, teised viivad aga külmkappi jahedasse. Mis oleks mõistlik?  

Kas tasub suvel kõik vannitoast ümber külmikusse kolida? Nii lihtsalt see siiski ei käi. See, mis kulub ühtedele toodetele marjaks ära, võib teisi suisa kahjustada.

Huulepulk, ripsmetušš ja kreemid peaksid olema mõistagi soojuse ja valguse ning eriti otsese päikesekiirguse eest kaitstud. See ei tähenda, nagu oleks külmkapp nende jaoks õige paik, sest külm võib muuta nende koostist. Huulepulk võib hakata murenema ja värvitooni muutma ning ripsmetušš tükki minna.  Oluliselt parem oleks tooteid läbipaistmatus plast- või metallkarbis ja varjulises kohas hoida.

Ka küünelakki ei tuleks külmikusse panna, kuna jaheda temperatuuriga muutub koostis paksuks. Sellele vaatamata vajavad küünelakid juhul kui temperatuuripügal näitab üle 25 kraadi varjulist kohta. Olgu selleks või riidekapp. Viimane sobib hästi ka parfüümidele, mis kipuvad sisalduvate õlide tõttu kuumas kergesti rääsuma. 

Kas puuderpõsepuna ja -lauvärvid peaksid külmas olema?

Kuiva konsistentsiga toodete puhul ei ole mingit muret, neid ei häiri ka kõrged temperatuurid. Kuum veeaur (dušš) mõistagi ei ole ideaalne, seepärast tuleks ka ruuž jmt kas karpi panna või kinnises kosmeetikakotis hoida.

Foto: Kuvatõmmis Instagramist / @cooluli_usa

Minikülmik vannituppa?

See nähtus on viimasel ajal Instagramis väga kuum ja teoorias tore mõte, ent toodete eluiga silmas pidades mitte kuigi suureks abiks, kirjutab Stylebook.

Peaaegu kõiki ilutooteid tuleks hoida pimedas ja eemal kõikvõimalikest soojusallikatest. Ideaalne oleks luua nende jaoks kas eraldi sahtel või kapp. Moodsast ilu-minikülmikust võib aga rahumeeli loobuda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles