Kogu tõde juustest ehk miks indiaanlased kandsid pikki juukseid

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kas juuksed on kõigest meie loomulik ehe või peitub siin ka midagi sügavamat? Teadlaste avastuse kohaselt on juustel äärmiselt oluline roll inimese kuuenda meele tugevuses, vahendab Alkeemia.ee.

Praeguses ühiskonnas ei mängi juuksed ja nende pikkus eriliselt suurt rolli, see on pigem iga inimese individuaalne soov ja eelistus. Vietnami sõja ajal kerkis aga üles hoopis teistsugune arusaam juustest ja nende mõjust inimesele.

Vietnami sõja ajal meelitati sõjaväkke indiaanlasi, kes oma keskkonnas ja pikkade juuste-habemetega olid näidanud suurepäraseid võimeid ja head intuitsiooni. Sõjaväes aeti nende juuksed aga ära ning meeste oskused ja anded kadusid.

Selline muutus indiaanlaste võimetes tekitas valitsuses huvi ning nad viisid läbi kalli uurimustöö, mille käigus tehti mitmeid kaitseid indiaanlastega, kellel olid katse esimeses faasis pikad juuksed, kuid mis teises etapis maha aeti. Uurimusest selgus, et pärast juuste lõikamist vähenes meestel märkimisväärselt kuues meel ja intuitsioon lakkas samuti töötamast.

Uuringu tulemused näitavad, et lõigatud juustega on välismaailmast info saamine ja vastuvõtmine tugevalt häiritud. Kuigi katsealused olid indiaanlased, võib ehk mõningaid järeldusi ja mõjutusi võtta üle ka meie igapäevaellu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles