Naudingute aeg! Pika, laisa suvehommiku söögid.

Britt Rosen
Copy
Pehmed keefirivahvlid suvemarjadega.
Pehmed keefirivahvlid suvemarjadega. Foto: Britt Paju

Kui olete suvepuhkusel, kipub aeg hoopis teistmoodi kulgema kui asisematel päevadel. Nii on ka hommikusöögiga, mis võib venida lõunani, teinekord isegi õhtusse välja. Milline võiks välja näha üks suvepäeva brantš? Toidublogija Britt Paju jagab suvemeelset juhatust.

Aeglaselt kulgev söögikord pole kenal suvepäeval ka kõige tragimale argitormlejale võõras. Hiline hommikusöök brantš, mis võib vabalt olla ka lõuna eest, pole seejuures erand. Mõnele võib brantš – inglise keeles brunch – seostuda küll peenutsemise ja šampanjapokaalide kõlinaga, kuid ingliskeelsetest sõnadest breakfast ja lunch tulnud hommiku- ja lõunasööki ühendav väljend ei pea tingimata tähendama sugugi seda. «Pigem tähistab see lühike sõna lihtsalt pikka toidukorda,» märgib toidublogija Britt Paju.

Eriti mõnusad on säärased söögiajad suvel, kui värske kraami laualepanekuga on kõige vähem muret. Viimast iseäranis veel siis, kui kodus on kas või väikenegi pisipeenar olemas. Näiteks maitsva koduse pesto saab kokku suristada pea kõigist maitsetaimedest, jah, isegi tillist, ning seda võib panna omleti sisse, salatisse või määrida leivale. Aia- ja metsamarju saab aga kasutada nii jogurtis, külmal pudrul või pannkookide kõrvasena.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles