Need toidud on halvad sinu nahale

Naine
Copy
Foto: pexels.com

Meie naha välimus sõltub väga palju sellest, mida me sööme. Need toidud võivad nahale halvasti mõjuda.

Pakendatud ja töödeldud toidud

Pakendatud ja töödeldud toitude toiteväärtus pole kiita, lisaks on ka nende veesisaldus madal. Veesisaldust aga tuleks jälgida, sest see annab meile terve ja korras naha. 

Liha

Tööstuslike põllumajandusmeetodite abil söödetakse loomadele sageli steroide, kasvuhormoone ja antibiootikume. Need ühendid võivad häirida meie keha hormonaalset tasakaalu, mis võib põhjustada aknet ja põletikku.

Piim

Täpselt sama võib kehtida ka piimatoodete puhul, sest ka lehmadele söödetakse hormoone, et piimatoodangut suurendada. Piimatooteid tarbides satuvad need hormoonid meie organismi, mis võib põhjustada akne teket.

Rasvane toit

Väga õliseid toite süües satuvad meie kehasse oksüdeeritud rasvad, mis pole tervisele sugugi head. Nende rasvade liigne tarbimine võib aidata kaasa südamehaigustele, halvale vereringele ja nõrgenenud ainevahetusprotsessidele. Liigne rasva söömine mõjutab ka nahale vajaliku kollageeni taset.

Maiustused

Erinevad maiustused ja liigset suhkrut sisaldavad toidud on madala toiteväärtusega ja võivad meie nahka ärritada ning tekitada kehas põletikku. Kahjuks kipub meie keha selliseid kemikaale talletama.

Liigne kofeiin

Liigne kofeiini tarbimine kiirendab vananemisprotsessi ja kahjustab meie nahka, kirjutab livestrong.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles