Tallinna veganifestival tutvustab veganitooteid ja eluviisi

Naine
Copy
Foto: Danel Rinaldo

27. juulil korraldavad iga-aastase Taimetoidumessi tegijad Kultuurikatlas esmakordselt ehtsa veganifestivali koos muusikaliste etteastete, põnevate loengute, taimse toidu ja veganitoodetega. Suvine kogupereüritus Tallinn Vegfest 2019 toimub nii Kultuurikatla siseruumides kui ka õuealal.

Tallinn Vegfesti eesmärk on esitleda täistaimseid toite ja tooteid ning tutvustada vegani eluviisi. Festivali väli- ja sisealal on kokku ligi 100 veganitoidu ja -toote pakkujat Eestist ja naaberriikidest. Festivali korraldamisega on seotud üle 50 vabatahtliku.

Foto: Taimetoidumess


Tallinn Vegfestil saab proovida veganišašlõkki ja veganivürtsikilu, mida pakub Eesti väiketootja Vapper Uba. Tasub tutvuda ka Eestis kasvatatud vetikate ja nendest valmistatud snäkkidega. Mekkida saab Eesti suvejooke: käsitöösiidreid, puuvilja- ja marjaveine ning kombucha't. Samuti on esindatud meilgi jõudsalt populaarsust kogunud hitt-tooted – Venemaalt pärit veganivorstid ja -viinerid. Venemaalt tuleb ka Rootsi Oatlyle edukalt konkurentsi pakkuv taimse piima tootja NeMoloko.  

Foto: Taimetoidumess



Tallinn Vegfesti muusikalise poole eest hoolitsevad tuntud Eesti poplauljad Elina BornMick Pedaja ja Angeelia Pedaja ning Ingel ja Frank. Kohal on ka Helitoni pillimeistrid. Heliton on Eestis leiutatud omapärane pill, mida saab kogu festivali vältel omal käel proovida. Avatud on ka lasteala.

Elina Born
Elina Born Foto: Dmitri Kotjuh/ Järva Teataja /


Lisaks muusikalistele etteastetele pakutakse põnevat kuulamist loengusaalis. Kuulajate küsimustele veganluse ja tervisliku toitumise kohta vastavad perearst Marta Velgan ja toitumisnõustaja Eliis Salm. Veganiliikumise ajaloost ja teaduslikest alustest kõneleb Läti loomakaitseaktivist, raadiosaate juht ja TEDx Riga esineja Sandris Ādminis. Loeng on inglise keeles. Huvilised saavad õppida meisterdama jahutavaid veganikokteile.

Tallinn Vegfest 2019 on Tallinna Kultuurikatlas 27. juulil kell 10–19. Pilet festivalialale maksab 2 eurot. Piletimüük toimub kohapeal. 

Vegfesti toetavad Magnum, Regalhouse SIA Eesti filiaal, Marta Pagar ja MTÜ Loomus. Üritust korraldab veganiturunduse ettevõte Vegekspert OÜ.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles