Endine tippsportlane Rivo Vesik: rokkmuusika austaja, kes armastab Kihnu saart ja Eesti limonaadi

Raadio Elmar
Copy
Rivo Vesik.
Rivo Vesik. Foto: FIVB

Rivo Vesik käis külas raadio Elmar saates «Kuula mu laule», kus valis välja oma kümme eestikeelset lemmiklaulu. Saates jooksul selgus, miks just need lood talle kõige enam meeldivad. Saate pani kokku Egon Pentjärv.

Endine rannavõrkpallur ja praegune Venemaa rannavõrkpalli koondise treener Rivo Vesik käis raadio Elmar stuudios ja tõi välja, et tema kõige meelepärasem puhkusesihtkoht on Kihnu saar ja lemmikjook klassikaline limonaad. Tavapäraselt on Vesik olnud avalikkuse tähelepanu all olnud läbi sportlike teemade. Seekord rääkis mees hoopis muusikast ja tõi välja kõige südamelähedasemate lugude valiku, mis on leitav allpool.

«Eestis on tehtud ebareaalselt palju head muusikat! Seetõttu on minu muusikaline maitse hästi lai. Ma ei saa siin valida ühte lemmikbändi, ma ei saa välja tuua ühte kindlat lemmikžanrit, ega ka ühtegi konkreetset lugu. Igas muusika valdkonnas on tehtud nii palju häid lugusid, need tuleb lihtsalt üles leida enda jaoks. Inimesed, kuulake rohkem Eesti muusikat ja te leiate enda jaoks häid lugusid,» leidis Vesik.

Sportlaskarjääri tipphetkel oli Vesikul enda kindel lugude valik, mille saates ta võistlusteks ette valmistus. «Enda keskendumiseks olid mul «oma laulud». Soojendusel alustasin rahulikuma muusikaga, seal oli hästi palju reggae muusikat. Kui pulss oli vaja saada üles, siis läks ikka rokkmuusika ja metal'i peale. Enne mängu ma kuulasin väga agressiivset muusikat,» avaldas mees.

1. Pedigree «Skeletal»

«Pedigree on minu nooruspõlve üks lemmikbände ja nende muusikastiil on väga südamelähedane. Pedigree oli üks nendest bändidest, keda ma kuulasin alati enne suurt mängu. Ka nende album nimega «Skeletal» on väga hea ja seal on palju häid lugusid,» rääkis mees.

2. Toe Tag «Harilikud pliiatsid»

«Pärnus sai noorena püksid ikka põlve õndlasse lastud ja mööda linna ringi hängitud. Sellel ajal oli see populaarne ja sealt see hiphop'i meeldimine alguse sai. Toe Tag on Eesti hiphop'i lipulaev. Mehed teevad head muusikat ja mis põhiline, nad teevad asja südamega. Kahjuks seda bändi sellises koosseisus täna enam pole, kuid nende poolt tehtud muusikaline jälg on fantastiline. See konkreetne lugu on mõnusa biidiga ja hästi positiivne. See räägib ka sellest, kes mina olen - ma olen üsna harilik inimene, kes ei mõtle endast midagi väga suurt ja ei suru ennast kohtadesse, kus ei ole vaja. Sealt ka see valiku põhjus,» tunnistas Vesik.

3.  J.M.K.E. «Valge liblika suvi»

« J.M.K.E. on Eesti kõige kõvem punkbänd läbi aegade!,» sõnas Vesik ja leidis, et see ütleb juba antud loo valiku kohta kõik.

4. Singer Vinger «Kasevete aeg»

«Singer Vinger on super hea Eesti bänd. Miks just see laul? Ütlen ausalt, kõik selle bändi lood on väga head. Panin silmad kinni, valisin laulu ja tuli «Kasevete aeg», sõnas Vesik.

5. Gunnar Graps «Raudmees»

«Gunnar Graps oli esimene tõeline hevimees Eestis. Mälestus sellest loost on selline, et minu onu Raivo kuulas Gunnar Grapsi palju. Mäletan nii hästi, et onul olid neetidega käe ümber käivad aksessuaarid, mida ta aegajalt kandis. Kui ta tööle läks, siis ma kandsin neid ise salaja ja kuulasin samal ajal maki pealt Grapsi muusikat. «Raudmees» on väga hea hevi lugu! Lugesin ka Gunnar Grapsi teemalist raamatut ja soovitan seda kõigil lugeda, see oli tõeliselt hea materjal. Kurb, et Eesti ühe parima rokkmuusikuga nii läks, lihtsalt ta jäi mingis mõttes aja hammasrataste vahele. Aga see «Raudmees» on jäänud eriti sügavalt hinge ja siiamaani kuulan seda,» tõdes Vesik.

6. Kukerpillid «Kihnu neiu»

«Mul on väga tugev seos Kihnu saarega. Minu isa on Kihnust pärit ja mu vanaema elab seal siiamaani. Olen sel saarel veetnud kõik oma lapsepõlve suved. Ma olen väga õnnelik inimene, et mul on koht, kuhu minna kõikidest asjadest eemale. Aastas korra üritan seal ikka ära käia. Olen veetnud seal terve päeva nii, et magasin enamus aega võrkkiiges. Õhtuti on seal totaalne vaikus, heal juhul keegi mängib lõõtsa kusagil, kuid see on ka kõik. Selge taevas, meri - see on lihtsalt fantastiline koht,» rääkis ta. 

7. «Ei ole üksi ükski maa»

«See laul on olnud mu nooruspõlves väga tähtsal kohal. Esiteks, see on esimene laul, mis tekitas mul lapsepõlves isamaalise tunde. Teiseks, mingi hetk Pärnu piljardiklubis «Pool kaheksa» ei möödunud ühtegi üritust, kus ei mänginud see sama laul. Kõik inimesed, kes seal olid, olid selle laulu ajal alati põlvili. Selle lauluga on nii palju nalja ja pulli saanud, seetõttu kuulub ka minu tabelisse. Tujurikkuja versioon meeldis mulle ka väga, sest üldjuhul saan ma huumorist hästi aru. Ma ei ütleks, et keegi läks üle piiri, on tehtud ju palju hullemaid asju. Inimestel on muidugi erinevad arvamused ja need on kõik omamoodi õiged,» tõdes mees.

8. Blind «Emmanuelle»

«Blind on minu jaoks läbi aegade üks parimaid Eesti bände! Mulle see muusikastiil meeldib väga. Väljaantud plaadid on olnud kõik väga head. Miks just see lugu - see on väga positiivne lugu. Ka selles bändis mängib minu hea sõber Joel Berg. Blind koondab enda alla seltskonna, kus on fantastilised inimesed,» rääkis Vesik.

9. Soul Thrower's «Beyond of Wall of Tears»

«Soul Thrower's on väga hea Eesti bänd ja ilmselt väga paljud seda koosseisu ei tea. Selles bändis mängivad mu kaks väga head sõpra, nendeks on Joel Berg ja Tarvo Valm. Tarvo Valm on üks väga andekas Eesti muusik. See laul on super, kuid tegelikult kogu nende viimane plaat oli väga hea. Laulja on USA tüüp ja suurepärase häälega. Sain isegi sünnipäeva Soul Throwers'i plaati ja mul on selle üle väga hea meel. Kui muusikud teevad head asja ja südamega siis tulemus on see, mida te kohe kuulete,» rääkis Vesik Soul Throwers'ite muusikast.

10. Üllar Jörberg «Armupalavik»

«Üllar Jörberg oli legendaarne mees, ta on kindlasti hästi suure jälje jätnud Eesti muusikasse. Selle lauluga sai nooruspõlves mööda saadetud päris mitu head kuud suvel. Laulus on nii huumorit kui tõde. Sellele kohale oli laulude mõttes väga mitu konkurenti, kuid Üllar osutus valituks. Sõpradega käin aegajalt karaoke baarides ja ka Jörbergi repertuaari olen seal korduvalt laulnud,» sõnas mees.

Intervjuud ja laulude valikut on võimalik kuulata SIIT:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles