Need nipid aitavad sul toiduportsjonid väiksemaks kohandada
Oma toiduportsjoni suuruse kärpimine võib olla tõhus viis, kuidas vähendada kalorite, rasva ja suhkru hulka. Toiduportsjonid peaksid sisaldama kõike, mis on tervislik. Mida siis silmas pidama peaks?
Eesmärk on kõht täis süüa, mitte üle süüa
Süües võib paratamatult juhtuda see, et kuigi oled enda taldriku täis söönud, hakkad ikkagi näksima. Tegelikult on see vale ja nii juhtubki, et sööd lihtsalt üle. Pigem pea söögikordadega pausi ja kui kõht läheb uuesti tühjaks söö uuesti.
Õige jaotus
Taldrikule tuleb panna toiduaineid õigetes portsjonites. Pool taldrikust võiks sisaldada salatit ja palju rohelist, ülejäänu peaks olema kala või liha jne.
Süsivesikuid tarbi targalt
Oluline on meeles pidada, et süsivesikuid tuleb tarbida targalt. Süsivesikud soovitatakse siduda köögiviljade ja valkudega, et kogused oleksid väiksemad.
Ära unusta hommikusööki
Hommikusööki ei tohiks oma menüüst täielikult välja jätta, kui sul kohe ärgates söögiisu pole, siis söö hommikusöök ära kahe tunni jooksul. Kui hommikusöögi täielikult välja jätad, siis on oht, et sööd ennast lõunal või õhtul üle, kirjutab msn.com.