Noorel naisel diagnoositi ekslikult vähk ja eemaldati mõlemad rinnad (1)

Paula Rõuk
, Terviseportaali reporter
Copy
Sarah Boyle koos poja Louis´ga keemiaravil.
Sarah Boyle koos poja Louis´ga keemiaravil. Foto: Sarah Boyle /SWNS.COM / Sarah Boyle /SWNS.COM

Just emaks saanud naisel diagnoositi valesti agressiivne rinnavähivorm ning eemaldati mõlemad rinnad. Naist ravinud Royal Stoke´i haigla vabandas ning väitis, et valediagnoosi taga oli inimlik eksimus.

28-aastasel Sarah Boyle´l oli raskusi rinnaga toitmisel ning arstid diagnoosid tal ootamatult ühe agresiivseima, kolmiknegatiivse rinnavähi, vahendab BBC. Boyle läbis keemiaravi ja rindu taastava operatsiooni enne kui arstid mõistsid, et olid diagnoosiga eksinud.

Sarah Boyle koos abikaasa Steveni ja poja Louis´ga.
Sarah Boyle koos abikaasa Steveni ja poja Louis´ga. Foto: Sarah Boyle /SWNS.COM / Sarah Boyle /SWNS.COM

Boyle, tema abikaasa ning nende kahe lapse elu muutus väga keeruliseks, peale 2016. aastal saadud diagnoosi. «Kuigi vähidiagnoos oli kohutav, siis läbida kogu ravi ja lõikus ning saada teada, et seda poleks vaja olnud, traumeeris,» rääkis naine BBCle.  

Naine läks Royal Stoke´i haiglasse, kui märkas, et tema kuuekuune poeg oli väga stressis, kui naine püüdis teda paremast rinnast toita. Peale koeproovi ja kompuuteruuringut öeldi naisele, et tal on vähk ning ta saadeti ravile.

Sarah Boyle keemiaravi ajal. 
Sarah Boyle keemiaravi ajal. Foto: Sarah Boyle /SWNS.COM / Sarah Boyle /SWNS.COM

Haigla kõneisik sõnas, et koeproovi tulemuste valesti ülesmärkimine oli inimlik viga. Boyle jaoks tähendas keemiaravi läbimine seda, et naine ei saanud oma teist poega imetada. Samuti on naine mures tuleviku pärast, sest rinnaimplantaadid võivad vähiriski tõsta. Naine kavatseb haigla vastu kohtusse minna. 

Boyle praegu.
Boyle praegu. Foto: SWNS.comTristan Potter / SWNS.com
Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles