Kas Jack oleks Leonardo DiCaprio arvates «Titanicu» uppumisstseenis Rose'i kõrvale mahtunud?

Liisbet Saue
, Sõbranna.ee reporter
Copy
Stseen filmist «Titanic».
Stseen filmist «Titanic». Foto: Anonymous / AP / Scanpix

See on igihaljas vaidlus. Ilmselt tuleb kõigile silme ette kuulus uppumisstseen «Titanicu» filmist, kus Jack aitab Rose'i vees hulpivale uksele, jäädes ise jääkülma vette. 

Kõik fännid on ühel meelel, et Jack oleks antud stseenis vabalt Rose'i kõrvale ukse peale mahtunud ja poleks pidanud jäises ookeanis surnuks külmuma. 

Nüüd, ligi 20 aastat pärast filmi välja tulemist, võttis antud teemal sõna ka Jack ise ehk teda kehastanud Leonardo DiCaprio. Näitleja oli koos kaasstaaride Brad Pitti ja Margot Robbiega külas MTV News saates, kus tutvustati uut filmi «Once Upon A Time In Hollywood». 

Intervjuus küsiti DiCaprio käest, kas Jack oleks tema arvates ukse peale Rose'i kõrvale mahtunud. Veel enne, kui DiCaprio sõna jõudis võtta, hõiskas Margot Robbie, et on selle peale palju mõelnud. «Ma mäletan, et nutsin silmad peast, kui olin väike,» sõnas näitlejanna nostalgiliselt. DiCaprio ise keeldus küsimust kommenteerimast.

Brad Pitt võttis samuti sõna, utsitades Leonardot stiilis: «kas sa oleksid end sinna pressinud?», «sa oleksid ju võinud, kas pole?», mille peale kõik naerma hakkasid. Margot Robbie arvas, et kõnealune stseen on moodsa kino suurim vastuolu, vahendab Bustle. 

Leonardo jäi aga oma seisukohale kindlaks, asetades käed risti rinnale ja öeldes, et «nagu ma ütlesin, ma ei kommenteeri».

Rose'i kehastanud näitlejanna Kate Winslet on varem samal teemal sõna võtnud tunnistades, et tema arvates oleks uksel olnud ruumi neile mõlemale. «Ta oleks pidanud lihtsalt rohkem pingutama, et uksele ronida, sest minu arvates oleksime me mahtunud,» tõdes Winslet. 

«Titanicu» režissöör James Cameron ütles 2017. aastal tehtud intervjuus Vanity Fairile, et tema arvates on see tobe, et 20 aastat hiljem ikka veel filmi lõppu analüüsitakse. «Kui Jack oleks ellu jäänud, oleks film olnud tähtsusetu. See film räägib surmast ja eraldatusest, ta pidi surema. Seda nimetatakse kunstiks, asjad juhtuvad kunstilistel eesmärkidel, mitte füüsilistel,» kommenteeris Cameron. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles