Ettevaatust! Need igapäevased tegevused on süüdi suuümbruse kortsudes

Liisbet Saue
, Sõbranna.ee reporter
Copy
Foto: Shutterstock

Siin on kuus harjumuspärast tegevust, mis põhjustavad suu piirkonnas kortsude ja joonekeste teket. 

1. Mossitamine

Kui oled suur mossitaja või armastad niisama huuli prunti ajada, on sel tegevusel huuli ümbritsevale nahale pikaajaliselt kahjulik mõju, sõnab ravikosmeetik doktor Rekha Tailor. Suud pidevalt prunti ajades kaotab huuli ümbritsev nahk oma pehmuse, mis soodustab joonekeste tekkimist. 

2. Kõrrest joomine

Kuigi paljud naised kasutavad kõrt abivahendina, et mitte oma huulepulka laiali ajada, nõuab kõrrest joomine huulte kipra ajamist ja kui seda aja jooksul korduvalt tehakse, soodustab see kortsude teket. «Regulaarne kõrrest joomine vähendab kollageenitaset huultes,» selgitab doktor Tailor. 

3. Veepuudus

Meie huuled on otsene peegeldus meie koerakkude tervisest. Kui rakkudega on kõik hästi, on meie huuled täidlased ja nooruslikud. Kui me aga piisavalt vett ei joo, muutuvad meie huuled kuivaks, lähevad katki ja on vastuvõtlikud  infektsioonidele, kirjutab DailyMail. 

4. Päevitamine

Liigne päikese juudepääs huultele on üks enam levinud põhjusi, miks huuled lähevad katki ja näevad välja vanemad, kui peaksid. Huulte kaitsmiseks tuleb kasutada päikesekaitsefaktoriga huulepalsamit. 

5. Suitsetamine

Suitsetamine põhjustab kehas vabade radikaalide liikumist, mis soodustab enneaegset vananemist, rääkimata sigareti tõmbamisel huulte prunti ajamisest. 

6. Huulte närimine

Paljudel inimestel on kombeks huuli närida, mõnikord igavusest ja teinekord närvilisusest. Selline tegevus tuleks lõpetada, sest pidev huulte vigastamine võib muuta rakkude normaalset taastumist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles