Kes oleks arvanud, et need harjumused soodustavad vananemist

Naine
Copy
Foto: pexels.com

Kõigil meist on omad harjumused, mida me kindlalt järgime. Kuid nendest harjumustest peaksid küll loobuma, kui sa ei taha enneaegu vananeda.

Sa vaatad kogu aeg telefoni

Võib ju arvata, et selles pole midagi halba, kuna nii oleme ju kursis uudistega ja oma sõprade tegemistega, kuid siiski mõjutab pidev telefonis olemine meie tervist, eriti kaela piirkonda. Telefonis olles on kael pidevalt kallutatud asendis ja see võib põhjustada lihaspingeid.

Kasutad päikesekreemi ainult suvel

Kuigi UV-kiirgus on talvel väiksema intensiivsusega, paistab pilvede vahelt päike ikkagi välja. Liigne UV-kiirgus tekitab kortse, vähendab naha elastsust, tekitab pigmendilaike ja nahatoon võib muutuda ebaühtlaseks. Rääkimata muidugi, et liigne päikesekiirgus võib põhjustada nahavähki.

Kuulad valjult muusikat

Enamikule inimestele meeldib muusika koheselt valjemaks panna, kui sealt kõlab nende lemmiklugu. Pikema aja jooksul võib aga liiga valjult muusika kuulamine suurendada kuulmiskao riski.

Istud liiga tihti

Kontoritöö tõttu peavad enamik inimesi pikalt laua taga istuma, mis pole sugugi hea. Selle aja jooksul peaks tegelikult iga poole tunni tagant korraks laua tagant püsti tõusma ja ennast sirutama. Nii aitad hoida selja korrektset joondust ja abaluudevahele ei teki valutunnet.

Ei joo piisavalt vett

Kõrge suhkrusisaldusega jookide joomine kiirendab naharakkude vananemist. Vesi on kõige parem jook, millega janu kustutada. Vee mitte tarbimine võib põhjustada nahas kollageeni kadu ja vähendada ka naha elastsust.

Väldid rasva

Sa võid ju mõelda, et rasva mitte tarbimine teeb su kehale head, kuid tegelikkuses see nii pole. Vältida tuleb transrasvu, mis sinu keha hävitavad. Toidud, mida võid julgelt süüa ja kus ka kasulikke rasvhappeid leidub on avokaado, kala, pähklid, munad, chia seemned ja oliivõli. Omega-3 ja omega-6 on samuti sinu tervisele kasulikud, sest nad aitavad ehitada terveid naharakke, kirjutab msn.com.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles