Nii lihtsalt saadki oma juuksed kasvama panna

Naine
Copy
Foto: pexels.com

Kes meist ei sooviks saada endale pikki ja kauneid juukseid. Kui muudad pisut oma ilurutiini on ka sul lootust saada endale kaunid juuksed. 

Piira juukseid

See võib tunduda kummaline, ma tahan ju oma juukseid kasvatada, miks ma neid siis veel lõikama pean. Siiski on juukseotste lõikamine väga oluline, et need ei lõheneks, ega murduks. Nii aitad ka uutel juustel paremini kasvada.

Jää enda värvitooni juurde

Juukseid värvides pea meeles seda, et kui sa oled pigem heledamate juustega, siis eelistagi heledamaid toone ja tumedamate juuste puhul tumedamaid toone. Nii ei kahjusta sa liigselt juukseid.

Kasuta juustel looduslikke õlisid

Õli kasutamine aitab ka juustel paremini kasvada ja lisaks juukseid niisutada. 

Toitumine korda

Pikad ja ilusad juuksed ei tule ainult õigete toodete kasutamisel, toitumine mängib samuti selle juures olulist rolli. Suurendada tuleks eriti just valgu tarbimist, aga hea oleks süüa ka A, C ja E vitamiine sisaldavaid toite. Kasulikud on ka tsink, raud ja omega-3 rasvhapped.

Väldi liigset kuumust

Liigne kuumtöötlemine kahjustab juukseid, kui aga muud üle ei jää, siis kasuta madalamat kuumust. 

Loputa juukseid jahedama veega

Liiga kuuma veega ei ole hea juukseid loputada. Jahedam vesi aitab hoopis juukseid tugevdada.

Märgade juuste kammimisel ole ettevaatlik

Peale pesu ei ole hea koheselt juukseid kammida, nii on ka suurem oht juuste purunemisel. Oluline on valida ka sobiv juuksehari.

Pööra nahale tähelepanu

Peanahale on samuti oluline tähelepanu pöörata. Pead pestes ära unusta ka peanahka masseerida, kirjutab goodhousekeeping.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles