Eesti naiste lood: ta võis mu sealsamas köögis põrandale pikali suruda ja lihtsalt mind sundida

Liisbet Saue
, Sõbranna.ee reporter
Copy
Foto: Shutterstock

«Ükskord ma tahtsin koos lastega ära minna, aga ta ütles, et ta tapab ennast ära ja ma ei läinud. Ma mõtlesin, et ma olen selle kõik ära teeninud ja läks mitukümmend aastat enne, kui ma julgesin abi küsida. Aga mitte kunagi ei ole liiga hilja. Tegelikult ma ei ole seda ära teeninud.» 

Iga kolmas naine Eestis on kogenud lähisuhtevägivalda. Mullu pöördus selle tõttu politseisse 11 217 inimest. Kõigil on õigus perevägivallata elule. Selleks on ellu kutsutud kampaania #meieajakangelane, mille eesmärk on anda perevägivalla ohvritele jõudu ja julgust abi küsida.

Siin on viis Eesti naist, kes jutustavad oma karmi, kuid õnneliku lahendusega loo läbi tuntud Eesti näitlejate. 

Linda lugu: 

Linda räägib, et ta mäletab hästi pulmapäeva, mis oli ilus päev. Pärast enam nii ilusaid päevi ei olnud. «Ükskord ma tahtsin koos lastega ära minna, aga ta ütles, et ta tapab ennast ära ja ma ei läinud. Ma mõtlesin, et ma olen selle kõik ära teeninud ja läks mitukümmend aastat enne, kui ma julgesin abi küsida. Aga mitte kunagi ei ole liiga hilja. Tegelikult ma ei ole seda ära teeninud.»

Eliise lugu:

Eliise jutustab oma suhtest, mis algas väga kirglikult, kuid ühel hetkel enam nii roosiline ei olnud. «Ta lihtsalt ei kuulanud mind. Ta võis mu sealsamas köögis põrandale pikali suruda ja lihtsalt mind sundida. Ma olin täiesti abitu, aga ta ei jätnud järele, lihtsalt ei jätnud.»

Anna-Liisi lugu:

Anna-Liisi suhe algas ilusti, kuid pärast lapse sündi muutus kõik. «Nüüd ma tean, et alati ei pea lööma, et olla vägivaldne.»

Katrini lugu:

Katrinit võlusid suhte alguses lilled, mida mees tõi alati kõikidel tähtpäevadel ja niisama ka. Suured 50 punase roosiga kimbud lummasid. «Ühel hetkel ma hakkasin kartma neid lilli, sest need tulid alati pärast seda, kui ta oli mind löönud.»

Jekaterina lugu:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles