7 trikki, kuidas tagada, et su kohver on iga kord ideaalselt pakitud

Dagmar Lamp
, Sõbranna.ee ja teemaveebide osakonna juhataja
Copy
Foto: Shutterstock

Reisiks pakkimine võib olla tõeline olümpiasport ning jätta sind pärast higist tilkuvana ülepakitud pagasi otsa nõutult istuma. Kuidas tagada, et su kohvris oleks alati kaasas kõik vajalikud asjad, mis sinna ka kenasti ära mahuksid?

Ella Quittner kirjutab väljaandes Food52, et on aja jooksul välja kujundanud enda lollikindlad nipid, mis ei vea teda enam alt ja mis teevad pakkimise lihtsamaks. Ta jagab neid meiegagi.

  1. Investeeri kohvrisse, mida tahad aina uuesti ja uuesti kasutada. Leia endale kohver, mis sinuga räägib, mille välimus, suurus ja sahtlite arv on sulle sobilik. Kui sa sageli reisid käsipagasiga, siis vali kahes suuruses kohvrid – üks, mis sobib äraantavaks pagasiks ja teine, mida lubatakse ka lennukile. Tee enne lennule minekut kindlaks, kas su kohver on sobivates mõõtudes. Näiteks Finnairi käsipagasi lubatud mõõdud on 56 cm x 45 cm x 25 cm, Airbalticul aga 55 cm x 40 cm x 23 cm.
  2. Rulli! Materjalid, mis ei kaalu palju ja on õhukesed (linane, T-särgid, suvekleidid jne), võidavad palju, kui neid hoopis rullida ja siis kohvri-Tetrist mängida. Võti on muuta kõik esemed nii lamedaks kui võimalik.
  3. Miksi ja sobita erinevaid kihte. Mõtle riideid valides sellele, mida saaks omavahel kombineerida. Alusta näiteks mitmekülgselt sobivatest pükstest, seejärel mõtle jakile või sobivale mantlile, siis aga täida lüngad erinevate toppide ja kampsunitega.
  4. Kanna lennukis oma kõige kogukamaid jalatseid ja mantlit. Kingade-saabaste kaasa pakkimine võib olla valulik ka kõige targemale reisijale. On ainus asi, mis sa saad teha: kanda oma kõige kogukamaid asju lennukil. Kohvrisse pakitud kingi saad aga kasutada «sahtlitena», kuhu omakorda asju toppida.
  5. Paki oma tualett-tarbed. Hoiusta oma reisikosmeetikat läbipaistvas ziplock-kotis, nii ei pea sa neid kunagi lahti pakkimagi. Pea meeles, et lennukile ei tohi võtta kaasa rohkem kui 100 ml topsikus vedelikke ja reisija kohta võib olla vaid üks läbipaistev plastikkott.
  6. Võta kaasa mustapesukott. Pane kohvrisse ka riidest mustapesukott, nii hoiad mustad riided mugavalt eraldi ning miski ei lähe kaduma või ei unune maha.
  7. Hoia vedelikud ja arvuti pealpool. Kõige viimasena paki arvuti ja tualett-tarbed, nii et neid oleks võimalikult valutu turvakontrollis välja võtta.
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles