Kodumaise suvepuhkuse hitid: 10 eestlaste lemmiksihtkohta sel suvel

Liisbet Saue
, Sõbranna.ee reporter
Copy
Foto: Shutterstock

Suvi on käes ja puhkuste hooaeg on alanud. Tuleb välja, et tänavu eelistavad Eesti inimesed suvepuhkuse veeta kodumaad avastades ja kultuurisündmusi külastades.

Estraveli Balti tootesuuna direktor Malle Pottsepp kirjeldab, et tänavune suvi on just kultuuriürituste poolest eriti rikkalik – pea igas Eestimaa nurgas võib leida lisaks puhkusevõimalustele ka huvitavat ja kultuurset meelelahutust. «Selle suve suursündmus on mõistagi laulu- ja tantsupidu. Lisaks meelitavad nii Eesti kui teiste riikide puhkajaid Tallinnasse vastavatud Fotografiska Telliskivi loomelinnakus ning T1 Mall of Tallinn vaateratas. Suurem perepuhkuste aeg algab juuli keskpaigast – siis sõidetakse linnast välja, käiakse festivalidel, teatrietendustel ja kontsertidel või külastatakse naaberriike,» kirjeldab Pottsepp. 

Populaarsemad suvepuhkuse paketid Eestis, Lätis ja Leedus:

1. Linnapuhkus Riias

2. Birgitta Festival Pirital

3. Kontserdiõhtud koos majutusega Vihula mõisas

4. Leigo Järvemuusika

5. Viinistu teatripakett koos majutusega Mohni saarel

6. Perepuhkus Siguldas

7. Puhkus Leedus Palanga lähistel

8. Mowgli etendus Maanteemuuseumis ja perepuhkuse pakett Pesa hotellis Põlvas

9. Spaapakett Laulasmaa Spaas

10. Maria talu ja ratsakeskus Pärnumaal

Allikas: Estraveli statistika perioodil juuni-august 2019

«Väljaspool Tallinna leidub mitmekesiseid puhkuse- ja kultuurireiside pakette pea igasse Eestimaa nurka, näiteks Leigole ja Vihula mõisa. Kogu perega sõidetakse Lõuna-Eestisse Mowgli-etendust vaatama ning Pärnumaale Maria tallu ja ratsakeskusesse hobustega tutvuma. Huvi pakuvad ka põnevad uued sihtlohad – näiteks Viinistu teatripakett koos majutusega Mohni saarel,» tõi Pottsepp näiteid.

Seikluste ja elamuste otsingul vaadatakse ka piiri taha. «Populaarseim lähipiirkonna perepuhkuse sihtkoht on tänavu Sigulda, kus avastamisrõõmu pakuvad künklikud maastikud ja põnevad seiklusrajad ning lõõgastuda saab Ezeri hotellis. Tarzani seikluspark pakub põnevat ajaviidet ja närvikõdi igas vanuses seiklejale. Väikeste lastega perede seas on populaarsed ka spaapuhkused nii Eestis kui ka Lätis ja Leedus, eriti palju küsitakse spaapakette Kuressaarde GOSPAsse ja Laulasmaa spaasse,» täheldas Pottsepp.

Keskmiselt broneeritakse puhkus kodumaal, Lätis või Leedus kolmeks päevaks. Kolmepäevane puhkusepakett koos majutusega on soodsaim Lätis – keskmiselt 111 eurot inimese kohta. Sama pikk puhkus Eestis maksab keskmiselt 165 ja Leedus keskmiselt 187 eurot. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles