Kodurestoran MerMer 10: päikeseloojangud tšilli, kodukandi kala ja Pavlovaga

Suve lemmikmagus on MerMeris Pavlova, mida võib teha nii ühe suure koogi kui ka väiksemate koogikestena.

FOTO: Merrit Kiho

Kodurestorane on tulnud ja läinud, aga MerMer Juminda poolsaarel Kolga-Aablas on jäänud: sel suvel saab Eesti üks esimesi ja pikemalt tegutsenud kodurestorane kümneaastaseks. Mis on maja suvised hittroad ja kuidas neid teha?

Artikkel kuulatav
Minu Meedia tellijatele

Vähe sellest, et Merrit ja Jaan Kiho on juba kümme aastat lubanud võhivõõraid oma merevaatega elutuppa sööma ning kostitanud neid muu hulgas maailma parima värske kala, vürtsise pardimaksapasteedi ja tummise šokolaadikoogiga, tähistab MerMeri pererahvas täna, 6. juulil ka oma 35. pulma-aastapäeva.

Paari loodud mõnus õhustik, sundimatu seltskond ja eriline kokakunst on see, mis Jaanirannale tagasi kisub, kiidavad püsikunded. Ühed ütlevad, et Kihode juures on nagu Gotlandil, teised, et nagu Saaremaal. Kolmandad aga kinnitavad, et vaatemänguliste päikeseloojangute pärast nad enam kaugetele maadele ei sõida, sest kodurestorani õuel on need täiesti vapustavad.

Oma kodurestorani köögis ja kokanduslikus käekirjas kümne aastaga toimunud muutusi kaardistades ütleb perenaine Merrit Kiho, et enesekindlust on tal kõvasti rohkem ning tegutsemine läbimõeldum ja organiseeritum. «Alguses oli tühja sehkendamist palju, tegin asju ka vales järjekorras. Ma polnud ju kokaametit õppinud,» selgitab ta. Praeguseks pole talle enam mingi kübaratrikk vaid üht harilikku kodupliiti ja -ahju kasutades viiekümnele inimesele peolaud katta.

Tagasi üles