Kaloriparaad! Kuraditosin president Donald Trumpi lemmiktoitu

Dagmar Lamp
, Sõbranna.ee ja teemaveebide osakonna juhataja
Copy
Tulevane president Trump Iowas osariigi laadapäevadel 15. augustil 2015. Trump naudib sealihalõiku.
Tulevane president Trump Iowas osariigi laadapäevadel 15. augustil 2015. Trump naudib sealihalõiku. Foto: Win McNamee / AFP/Scanpix

USA presidendi Donald Trumpi toitumisharjumused on ennegi avalikkuse tähelepanu köitnud, kuna need võivad tunduda mõnevõrra üllatavad või harjumuspäratud.

Kuigi president Trump väldib näiteks alkoholi ja pitsatainast, ei ütle ta ära kiirtoidust. Millised on vastuolulise presidendi toidulemmikud?

  1. Peekon ja munad. Trump on sageli öelnud, et jätab hommikusöögi vahele, aga kui ta seda ei tee, siis eelistab ta mune ja peekonit.
  2. McDonald’si Egg McMuffin. 2016. aasta presidendivalimistel oli Trumpil sageli vaja varahommikul end tankida ning räägitakse, et abiline tõi talle selleks just selle «mäkiroa».
  3. Maisihelbed. Kampaania ajal aastal 2016 teatas Trump, et talle maitsevad maisihelbed – mis muidugi polnud üllatav avaldus, kuna ta tegi seda maisikasvatuse poolest kuulsas osariigis. «Aga peab olema USAs tehtud! Peab olema meie Iowa põldudelt!»
  4. Dieetkoka. President ei joo teed, kohvi ega alkoholi, aga hulganisti joob ta muid karastusjooke, väidetavalt 12 dieetkokat päevas.
  5. Hästi läbi küpsetatud steik. Trumpi pikaaegne ülemteener Anthony Senecal ütles, et steik peab olema nii kõva, «rappub taldrikul».
  6. KFC. Polnud üllatus, kui Trump avaldas Twitteris endast pildi ämbritäie KFC kiirtoiduga. KFC on tuntud kiirtoidukett, mis serveerib grillkana.
  7. Pikkpoiss. Trump ütles aastal 2010, et tema õde Maryanne valmistab mehele sünnipäevaks pikkpoissi ning ka Melania Trump on öelnud, et see on ta mehe üks lemmikroogadest.
  8. Mereannid. Kuigi Trump on tuntud oma punase liha lembuse poolest, sööb ta ka vähke ja krevette.
  9. McDonald’s. Tüüpiline presidendi einetellimus tema abi sõnul on kaks Big Maci, kaks Filet-o-Fishi ja suur šokolaadijäätisekokteil.
  10. Pitsa. Üks endine Trumpi abi on öelnud, et Trump Force One’il oli neli toidugruppi: McDonald’s, KFC, pitsa ja dieetkoka.
  11. Lay’si krõpsud. New York Times teatas jaanuaris 2017, et Trumpi köök on väga hästi varustatud just nende sipsidega.
  12. Kirsi-vaniljejäätis. Trump ütles aastal 2010 US Weeklyle, et see on ta lemmikjäätis, see oli ka tema ametisseastumise õhtusöögimenüüs.
  13. Šokolaadijäätis. Trump teatas president Xi Jinpingile Süüria pommitamisest oma Florida residentsis, nautides šokolaadikooki. «President Xi nautis seda,» ütles Trump Foxile.
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles