5 nõuannet, kuidas kiiremini rasestuda

Naine
Copy
Foto: Daria Shevtsova / Pexels

Õige elustiiliga saab viljakust tõsta ja teadlaste sõnul kehtib see mõlema soo puhul. 

Selleks, et naine kiiremini rasestuks, saab ka mees omalt poolt kaasa aidata, ütleb günekoloog dr Anne‑Sophie Fleckenstein.

Siin on 5 nõuannet, millega tasub arvestada mõlemal tulevasel vanemal: 

1. Lõpeta suitsetamine 

«Ained sigaretisuitsus kahjustavad pärilikkuse materjali munarakus ja seemnerakkudes,» hoiatab dr Fleckenstein. Lapsesooviga paaridel kulub tavaliselt kaks korda kauem aega edukaks rasestumiseks, kui mees suitsetab. Ja naissoost suitsetajatel hakkab menopaus varem. Alati tasub maha jätta: kolm kuni kaksteist kuud hiljem on viljakus jälle mittesuitsetajate tasemel. 

2. Väldi alkoholi

«See võib munairde ajal hormonaalse tasakaalu nii segi paisata, et seda ei toimugi,» ütleb naistearst dr Antje Mainka. «Ja meeste sperma muudab see aeglasemaks ja kehvemaks.» 

3. Söö tervislikult 

Keha vajab vitamiinivaru, et olla raseduseks valmis või et sperma oleks elujõuline. Selleks söö palju puu- ja köögivilja, pähkleid ja kala. Mis puudutab aga ülekaalu, siis vähendab see mõlema soo puhul viljakust. Naised peaksid võtma ka foolhappe tablette. See kaitseb sünnidefektide eest. 

4. Tangi päikest

«Paljud uuringud näitavad, et D-vitamiin, mida meie keha toodab UV-valguse abil, hoiab munarakud noorena ja parandab spermakvaliteeti,» selgitab dr Fleckenstein ja soovitab kümneminutilist päikesevanni päevas. 

5. Vähenda stressi 

See vähendab spermade arvu ja häirib tsüklit. Niisiis, lõõgastu! 
 

Allikas: Freundin

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles