10 naistele hädavajalikku asja, mida ei tohiks tegelikult vannitoas hoida

Dagmar Lamp
, Sõbranna.ee ja teemaveebide osakonna juhataja
Copy
Foto: Shutterstock

Vannitoakapp on paljude jaoks parim koht, kus hoida olulist ja hädatarvilikku. Kuid kas me ikka hoiame seal õigeid asju?

Vaatame AOLi abiga, millised on need asjad, mida ei tohiks tegelikult vannitoas hoida.

  1. Ravimid. Ravimeid ja vitamiine peaks säilitama temperatuuril 20-25 kraadi. Kui sa hoiad neid niiskes ja soojas ruumis, võivad need kaotada oma mõju või kõlblikkuse.
  2. Käterätikud. Vannitoad on ideaalsed kohad, kus saab kasvada hallitus ning rätikud on bakteritele ja seentele ideaalseks kasvukohaks. Vaheta käterätikuid, mis vannitoas ripuvad, vähemalt kord nädalas. Ülejäänud rätikuid hoia kapis, mis ei asu vannitoas.
  3. Hommikumantel. Jälle üks nõuanne, mis võib tunduda irooniline, kuid just nagu rätikud, kogub ka hommikumantel niiseks ja soojas keskkonnas endale külge kõiksugu mikroskoopilisi pahalasi.
  4. Raamatud. Vannis võib olla küll mõnus lugeda, kuid niiske õhk ei mõju raamatutele hästi.
  5. Ehted. On põhjus, miks ehete jaoks on eraldi karbid. Jällegi tasub hoida ehteid niiskuse eest, mis need kiirelt rikuks. Hoia ehteid jahedas ja kuivas kohas, alternatiiv on hoida neid õhukindlas kotis.
  6. Hambahari. Sa oled ehk kuulnud kuulujutte ning need on tõesed. Manchesteri ülikoolis läbi viidud uuringust selgus, et hambaharjal võib olla kuni 10 miljonit bakterit, lõviosa neist satub õhku lendlema iga kord, kui sa tõmbad tualetis vett. Et hoida oma hambaharja võimalikult puhtana, sulge vetsupoti kaas enne vee tõmbamist ja ära hoiusta hambaharja poti kõrval.
  7. Meigitooted. Jällegi on siin põhiline kurjajuur niiskus, mis kallile kosmeetikale liiga võib teha.
  8. Parfüüm. Parfüüm ja kuumus ei käi kokku ning ka temperatuurikõikumised (kuum dušš!) põhjustavad parfüümi lagunemise ja lõhnakao.
  9. Küünelakk. Enamik küünelakke püsivad küll kaks aastat, kuid kuumus ja niiskus mõjuvad neilegi halvasti.
  10. Raseerija. Kui sa hoiad oma hetkel kasutuses olevat žiletti vannitoas, siis sellest pole midagi, aga vahetusterad peaksid olema mujal ruumis, kuna niiskus võib nende terad rooste ajada või nüristada.
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles