Margus Vaher: Tartu on mu salaarmastus!

Raadio Elmar
Copy
Margus Vaher
Margus Vaher Foto: Laura Strandberg / Erakogu

Muusik Margus Vaher käis külas raadio Elmar hommikuprogrammis «Ärka, kaunis maa!» ja esitles ansambel Kobra värsket singlit «Suvetuul».

Margus Vaher rääkis hommikuprogrammis, et saabus raadio Elmar kodulinna, Tartusse juba intervjuule eelneval päeval. «Kuigi ma elan Tallinnas juba kümme aastat, siis enne seda elasin seitse aastat Tartus ja pean tunnistama, et Tartu on mu salaarmastus. Alati, kui mul vaja tulla siia teie seltskonda nautima, siis proovin veidike varem kohale tulla,» avaldas muusik ja lisas, et jõudis seekordse Tartu külastuse ajal käia juba botaanikaaias, Genialistide klubis ja supelda ka Emajões.

«Tartusse saabudes kohtasin kohe Jalmar Vabarnat, kes jooksis Toomemäel,» lisas Vaher ja naeris, et Tartu vaimuga on kõik paigas.

Mees rääkis, et kolm kuud avalikkuse ees olnud ansamblil Kobra ilmus värske singel «Suvetuul». «Just eile oli meil bändiproov ja meil on repertuaaris juba viistest omaloomingulist lugu. Harjutasime oma järgmise live esinemise jaoks, mis toimub 13. juulil Merepäevade laval,» mainis Vaher.

Lauri Hermann, Tiiu Sommer ja Margus Vaher raadio Elmar stuudios
Lauri Hermann, Tiiu Sommer ja Margus Vaher raadio Elmar stuudios Foto: Raadio Elmar

«Uhke tunne on oma bändi üle. Peaaegu tahaks isegi juba albumit välja anda, kuid ootame veel sellega. Tahame kasvatada pinget selles osas. Kulisside taga oleme oma bändiga olnud ligi poolteist aastat, kuid avalikkuse ees oleme olnud ju vaid paar kuud,» lisas ta tagasihoidlikult.

Mees rääkis, et kirjutab hetkel oma teist raamatut. «Kui minu eelmine raamat rääkis meeste hingeelust...siis võib nüüd kolm korda arvata, millest ma sel korral kirjutan,» muigas laulja.

Vaher lisas, et uus lugu «Suvetuul» on bändi liikmete ühislooming. «See on eelkõige üks hea tuju lugu. Kui hakkasin sõnu looma, siis mulle anti märksõnadeks «päike, rõõm ja armastus». Mul tulevad sõnad üldjuhul väga lihtsalt. Kuulan eelnevalt loo harmoonia ja üldise meeleolu ära, panen silmad kinni ja kõik hakkab iseenesest voolama. Kui ei voola, siis ära parem kirjuta,» rääkis muusik oma loomeprotsessist ja lisas, et lisaks armastuse teemadele meeldib talle laulusõnu luua ka eestluse ja rahvusluse ainetel.

Ansambel Kobra
Ansambel Kobra Foto: Alina Birjuk

Kuula intervjuud ja bändi uut lugu SIIT:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles