Kas sa oled hügieenilise huulepulga sõltuvuses?

Naine
Copy
Foto: Shutterstock

Kas ka sina tunned pidevat vajadust hügieenilise huulepulga järele? Sa pole sugugi üksi. Mis huuli tegelikult aitab? 

Huulehooldus on paljudele omamoodi armastuse ja vihkamise suhe. Ühest küljest on sametpehmed huuled pärast pealekandmist maailma kõige mõnusam tunne, teisalt on ülimalt tüütu, kui ilma ei saa enam hakkama, ning juba kõige väiksemgi kuivustunne paneb käekotis hügieenilise huulepulga või -palsami järele sorima. 

Kas huulepalsam tekitab sõltuvust? Tegelikult mitte, kuna ei sisalda aineid, mis võiksid sõltuvust põhjustada. Küll aga võib korduv käitumismuster harjumuse vormida, mis ajab pidevalt huuli võidma. 

Ilma lõhedeta ja mittenarmendavad siidised huuled on paljude naiste jaoks möödapääsmatu unistus ja huulepalsami unustamine võib võrduda suuremat sorti paanikaga. Seepärast on nii mõneski ridikülis (kodust rääkimata) mitmeaastane «esmaabi»-varu.

Miks muutuvad huuled kuivaks?

Tundlik huulenahk koosneb vaid kolmest kuni viiest rakukihist, erinevalt kuni 16 kihiga näonahast. Lisaks pole huultel ka hüdrolipiidset kihti (higist ja rasust koosnev kaitsekiht, mis hoiab naha kehal pehmena) ja seetõttu muutuvadki huuled kergemini kuivaks. 

Kuidas leida õige huulehooldus?

Paljud soodsamad huulepalsamid ja -võided sisaldavad selliseid küsitava väärtusega koostisaineid nagu mineraalõli, mis peatavad huulte enda õlitoodangu ja seepärast tuleb pidevalt uus kiht peale panna.

Kanna hoolt, et koostisained oleksid kvaliteetsed, mis niisutavad ja hooldavad huuli ka päriselt, mitte ei kaota viimastki olemasolevast niiskusest. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles