Eesti väikepruulijate festivalil saab proovida 200 käsitööjooki

Naine
Copy
Foto: Arno Mikkor

Täna algavale Eesti väikepruulijate festivalile Balti Jaamas koguneb ligi 30 kodumaist väiketootjat, kes pakuvad huvilistele mekkimiseks 200 käsitööõlut, - veini ja -siidrit. Lisaks erinevate maitsete degusteerimisele saab festivali kahe päeva jooksul õppida käsitööjookide valmistamist ja selguvad parimad hobipruulijad.

Väikepruulijate festivaliala Balti Jaama Turu õhtuväljakul avatakse täna kell 16 ning seejärel on võimalik lunastada prooviklaas, millega erinevaid käsitööjooke mekkida. «Kindlasti tasuks seada kell 18 sammud festivali lava juurde, kus saab osa algajatele õllepruulijatele mõeldud koolitusest, kuidas valmistada kontsentraadist õlut,» soovitas festivali korraldaja Hans Üürike ja lisas, et koolitust viivad läbi kogenud Tallinna pruulmeistrid.

Edasijõudnutele mõeldud viietunnine õlleteo koolitus koos Pruulmeistritega algab laupäeval kell 15. «Selle käigus tehakse koolituse telgis valmis õlu koos kõigi selle valmistamiseks vajalike protsessidega — alates linnaste jahvatamisest, meskimise ja õllekeetmiseni. Huvilistel on võimalik kogenud pruulmeistritelt õppida ja neile küsimusi esitada ning kasulikke nõuandeid saada,» märkis Üürike.

Festivaliprogrammi üheks tipphetkeks on laupäeval kell 17 Eesti parimate hobipruulijate väljakuulutamine ja nende autasustamine. «Tänavusel käsitööõllede võistlusel võtab omavahel mõõtu 38 hobitegijat ja 43 jooki, käsitööveini- ja siidri konkursil aga 47 hobitegijat ja 108 jooki kõikjalt üle Eesti. Konkurents tuleb tihe ja põnev! Parimaid hobitegijate jooke saab kohapeal mekkida ja neile ka oma hinnangu anda,» rääkis festivali korraldaja. Jookide seast valis parimad välja ekspertidest koosnev žürii.

Foto: Arno Mikkor

Ühtekokku osaleb tänavusel Eesti Väikepruulijate Festivalil 22 kohalikku käsitööõlle tootjat, nende seas pruulikodadena Põhjala, Pühaste, Pump Brewery, Käbliku, Lehe, Kolk, Andersons, SNCO Pruul, Õllenaut, Pöide, Pappa, Kohatu, Pihtla Õlleköök, UJH Mans Brewery, Kalamaja, Humalakoda, Sori, Purtse, Moe, Tanker, nanoPruul ja Pühajõe. Samuti osaleb festivalil 4 käsitöösiidri valmistajat, Siidrikoda, Peenjoogivabrik Nudist, MULL Drinks ja Peninuki, ning kaks kohalikku käsitööveini meistrit — Mamm&Frukt ja Veinivilla. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles