Paljud Briti paarid veedavad koos alla poole tunni päevas

Linda Pärn
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paaridel on vähe aega, mida koos veeta.
Paaridel on vähe aega, mida koos veeta. Foto: SCANPIX

Suurbritannias tehtud uuring näitas, et kolmandikul paaridest on ühist kvaliteetaega vähem  kui 30 minutit päevas, vahendas femalefirst.co.uk.

Küsitluses osales 2000 inimest ja selle tulemustest selgus, et paarid veedavad vaid kaks protsenti tavalisest päevast teineteise seltsi nautides.

Kolm inimest kümnest uskus, et ta suhe kannatab, sest ta ei näe oma kaaslast nii palju kui võiks. 89 protsenti vastanutest leidis, et nad saaksid paremini läbi, kui saaksid rohkem koos olla, ning pool vastanutest arvas, et heaks abinõuks oleks õhtuti koos söömine.

Paaride normaalset omavahelist suhtlust segavad töö, kodutööd, lapsed ja isegi televiisor. Uuringu korraldaja selgitas, mida tähendab kvaliteetaeg kallimaga - see on aeg, mis veedetakse oma armsamaga koos lõõgastudes, nii et igapäevased mured, pinged ja ülesanded ei sega.

Hämmastaval kombel vastas lausa 16 protsenti küsitletutest, et neil ei olegi sellist aega - nad ei lõõgastu diivanil kaisutades, söövad harva koos ega käi koos väljas lõbutsemas.

Paaridel soovitatakse kiire elutempo korral üritada vähemalt koos õhtust süüa või leida õhtul aega tähendusrikka vestluse jaoks. Uuringu järgi sooviks kuus paari kümnest oma kaaslasega vähemalt nii palju rääkida, et teada, kas tal on kõik korras või ei.

Kõige ideaalsemaks peetakse seda, kui armastajad saaksid rahulikult kahekesi koos olla vähemalt tund ja 25 minutit päevas, mis teeb alla kümne tunni nädalas.

Viiekümne protsendi vastanute jaoks on kvaliteetaeg see, kui nad saavad kaaslasega kas või diivanil kaisutada. Veel mainiti koos filmi vaatamist, koos millegi uue kogemist või igapäevaste toimingute koos tegemist, näiteks poes käimist.

49 protsenti vastanutest kurtis, et kaaslane võtab neid nagunii iseenesestmõistetavalt ega teegi romantilisi žeste. Paljud söövad koos õhtust vaid neljal korral nädalas ning 15 protsendile ongi õhtul diivanil kaisutamine ainsaks võimaluseks, et koos olla.

Kolmandik vastanutest pidas põhjuseks seda, et kui lapsed on voodis, kulub aeg kodutööde lõpetamisele.

Uuringu koostajad tõdesid, et inimesed eelistavad ekstravagantsetele väljaskäimistele pigem kodus kaaslase seltsi nautida. Paraku arvas lausa kolmandik vastanutest, et ka koos kodutööde tegemine on kvaliteetaeg, arvates, et kõik loeb, mida saab koos teha.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles