Kohalik soovitab: viis kohta, mida sel suvel Hiiumaal külastada

Angela Blumkvist
, Sõbranna.ee tegevtoimetaja
Copy
Foto: PRIIT PULLERITS / PM/SCANPIX BALTICS

Hiiumaa elanik Terje Kaibald soovitab parimaid kohti, mida kindlasti tasub sel suvel saarel külastada. 

Kõige ilusamat päikeseloojangut näeb Ristna rannal

Hiiumaal on imeilusad pikad ja inimtühjad liivarannad. Tõrvanina, Kassari, Palli, Kaleste ja Kalana või laulva liivaga Luidja – üks uhkem kui teine. Kõige-kõigem neist aga Ristna rand, kus saab nautida nii surfilaineid kui ka maalilist päikeseloojangut.  

Parima pildi saab Sääre tirbil Kassaris

Omapärase nimega kivine maanina pakub palju toredat vaatamisväärset, sinna minnes tasub aega varuda. Suurelt teelt parklani on tükk maad ja maanina otsa veel omakorda minna. Teepervi kaunistavad seal kadakad ning merevaated ja teed juhatab Hiiumaa vägilane Leiger. Sääre tirbi teeb eriti eriliseks aga selle soe vesi ja lained, mis jooksevad risti.

Külastatuim vaatamisväärsus on Ristimägi

Kindlasti üks meie tuntumaid turismiobjekte. Millal ja miks sinna riste panema hakati, ei tea täna enam keegi. Legende on see eest aga mitmeid. Abieluõnne tagamiseks tuleks Ristimäele kindlasti looduslikust materjalist rist panna.

Eksootilise kogemuse saab Kaibaldi nõmmelt

Eesti suurimat liivikut ei pruugi olla kerge leida ja tuleb kilomeeter-kaks jalutada, kuid see väärib avastamist. Männiku varjus ei puhu tuul ja palavusest virvendav õhk kütab kere kuumaks. Need vaated, mis seal avanevad justkui pole päris. Lisaks võib sealt leida mitmeid kaitsealuseid eluliike.

Vaikuse ja rahu leiab laidudelt

Kaugemal asuvatele laidudel seiklemiseks peab olema omal paat, kuid kindlasti leiab saarelt ka mõne lappaja-paadi omaniku, kes tuuri teeks. Kes paati ei leia, võib proovida Kaevatsi laiule jalgsi läbi vee sumbata. Madala vee korral peaks pääsema vaid jalalaba märjaks saamisega, tugeva tuule ja vihma ajal võib aga vesi ulatuda nabani.

Terje lisab, et kui juba Hiiumaale tulek, tasub võtta programmi ajalooliste Kõpu, Tahkuna ja Ristna tuletornide külastus. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles