Kolm põhjust, miks tasub ilma padjata magada

Naine
Copy
Foto: Pexels

Kas sa kuulud nende inimeste hulka, kelle voodi ei paista koheva padjavirna tagant enam väljagi? Paljud aga võidaksid nii tervises kui ilus, kui loobuksid padjaga magamisest.  

Magamisel padjast loobuda? Tundub väga harjumatu ja ebamugav. Siiski on teatud põhjustel kasulik ilma padjata magada, kirjutab Freundin

1. Sa kannatad selja- ja kaelapingete all

Ideaaljuhul moodustavad selg ja kukal une ajal sirge joone. Paksudel ja kõrgetel patjadel magamise tagajärjel ei saa aga lülisammas päris õiges asendis olla, lihased seetõttu taastuda ning me ärkame pingetega üles. Kui see tuleb sulle tuttav ette, siis tasub kaaluda padjast loobumist.  

2. Sa soovid endale ilusamat nahka 

Mõned inimesed kaevuvad öösiti sügavale patja. Meie nahk sellest vaimustuses ei ole, kuna padi rakendab survet kollageenikiududele, mis omakorda vähendab elastsust ja soodustab kortsude teket. 

Lisaks padjanäole ja kortsudele võivad padjad ka nahaummistusi tekitada, sest ajaga kogunevad padjapüüri nii tolm, mustus kui (võimalikud) meigijäägid. Kui sa pole usin püürivahetaja, siis mõtle sellele. 

3. Sa armastad eelkõige kõhuli magada

Kas padi kulub sulle ära või mitte, oleneb ka magamisasendist.

Just kõhulimagajatele on tähtis, et padi ei oleks liiga kõrgel, kuna vastasel korral on lülisammas liiga kaugele välja sirutatud ning tagajärjeks kaelavalud ja lihaspinged. Seega kui sulle meeldib kõhuli tudida, mõtle padjavabale tulevikule. 

Hoopis teine lugu on siis, kui sa magad eelkõige külili: sel juhul vajab pea tuge, et pingeid vältida. 

Kui sa pole päris kindel, kas ilma padjata magamine ikka on sinu jaoks, proovi pehmet üleminekut esialgu näiteks padjakõrguseks kokkuvolditud käterätikuga. Kaks päeva hiljem voldi rätik veidi lahti ja madalamaks — tee seda nii kaua, kuni rätik on madratsiga ühel tasandil.  

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles