Eestimaa suvemood: ikka villane ja vihmane

Copy
Kuul on põnevate üleriiete meister – nende ainulaadne urban nature stiil on nii põnev, et paneb igaühe vihmast ja jahedat ilma igatsema. Antoniuse moeetendus
Kuul on põnevate üleriiete meister – nende ainulaadne urban nature stiil on nii põnev, et paneb igaühe vihmast ja jahedat ilma igatsema. Antoniuse moeetendus Foto: Sadu-Triste Juurikas

Kohe on jaanipäev, küll ma siis lippan soojal suveõhtul üle kastese heinamaa, paljajalu ja kerge kleidike lehvimas. Sellise eluvõõra udujutu peale hakkavad asjalikud eestlased muidugi naerma.

Sest ilusa ilmaga jaani näeb meie laiuskraadil haruharva. Erandi puhul on tunne muidugi ülevoolav, nagu oleks loteriiga peavõidu saanud. Äkki õnnestub selgi aastal? Targa talupojamõistuse omanik teeb aga oma elu mugavaks ka siis, kui ilmal peaks muid plaane varuks olema.

Kuid miks muretseda asjade pärast, mida muuta ei saa – ja ilm paraku nende hulka kuulub. Parem tunda rõõmu just sellest, mida antakse. Vihma tavaliselt saab, ning kes end pikemaks lõkke äärde kooserdama unustab, saab ka külma tunda.

Moodne sõnajalaõis – miks mitte ise olla see helendav ihaldusväärsus, keda otsitakse? Kairi Getmani helkurniitidega kudumid on puhas maagia, mida omal nahal testivad moeprofid Piret Puppart (vasakul) ja Meisi Volt.
Moodne sõnajalaõis – miks mitte ise olla see helendav ihaldusväärsus, keda otsitakse? Kairi Getmani helkurniitidega kudumid on puhas maagia, mida omal nahal testivad moeprofid Piret Puppart (vasakul) ja Meisi Volt. Foto: Kristina Herodes

Hea uudis moepoolelt on see, et meie kandi disainerid on samuti udustest unistustest välja kolinud ning kaks kummikutes jalga kindlalt maha toetanud. Paljusid noori, andekaid ja väljapaistvaid tegijaid inspireeribki just tujukas ja vihmane ilm. Ning mõnusalt sooja andvate kudumite maailmas ei mäleta viimase kümne aasta jooksul säärast fantaasiaplahvatust, nagu sel aastal näha võib. Niisiis kõlab kõige vettpidavam moesoovitus jaanipäevaks õige lühidalt: eelista oma kandi moeloojaid ning iga ilm on sinu jaoks edaspidi vaid hea ilm.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles