Tšornobõl jätab eestlased närvikõdita

, reisihuviline
Copy
Hiiglaslik Duga radarijaam, mis omal ajal raadiosidet häiris, sai hüüdnimeks Vene Rähn ja ületab oma kõrguselt paarikümne meetriga Oleviste kirikutorni ning pikkuselt umbes kolm korda Rooma Colosseumi.
Hiiglaslik Duga radarijaam, mis omal ajal raadiosidet häiris, sai hüüdnimeks Vene Rähn ja ületab oma kõrguselt paarikümne meetriga Oleviste kirikutorni ning pikkuselt umbes kolm korda Rooma Colosseumi. Foto: Sandra Võsaste

Mina ei ole veel «Chernobyli» sarja näinud ja kui see nii jätkub, polegi mul enam varsti kellegagi millestki rääkida. Ehk päästan end sellega, et olen ise kohal käinud.

Kuigi tuumakatastroof on ilmselt üks Ukraina ajaloo tuntumaid peatükke, ei tule turistil enamasti pähe, et selle ajaloost võiks ise osa saada. Pealiskaudsel guugeldamisel selgub, et see on naeruväärselt lihtne: maksa umbes sada eurot ja ole kell kaheksa hommikul väljasõiduks valmis. Ah jaa, pane jalga kinnised jalanõud ja selga pikad riided, muidu kaasa ei võeta.

Kes viib, toob ja vastutab?

Ka paadunud üksik uitaja peab Tšornobõlis leppima grupikülastusega, vähemalt siis, kui tema rahakott on õpilase mõõtu. Paari tuhande euro eest võib muidugi saada mitmepäevase privaatreisi, kas või helikopteriga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles