Nende äppideta jääd suvel hätta! (6)

Copy
Rannas on hea teada, kui suur on parasjagu UV-indeks. Abi on UV-indeksi äppidest, näiteks UVLens – UV Index Forecasts.
Rannas on hea teada, kui suur on parasjagu UV-indeks. Abi on UV-indeksi äppidest, näiteks UVLens – UV Index Forecasts. Foto: Konstantin Sednev

Suvi, see on midagi kerget ja kiiret nagu üks poplaul. Hullutav kõrvauss, mis igal aastal on uus, aga kõlab ikka enam-vähem sama moodi.

Soundtrack: Smilers

Mõtlesin, et kirjutaks mõningatest äppidest, mis suvel kasulikud ja/või rõõmu toovad, aga see suvelaulu mõte oli kõrvade sees kinni ja takistas ajul asjalikul töölainel püsimast. Eks lasin siis mõtetel minna oma teed.

Õige pea sain aru, et minu suvelauludel ei ole itaaliakeelseid refrääne ega vene estraadi kuraasi. Kõrvus võitlesid omavahel hoopis fraasid suvest ja Pärnu tüdrukutest, paljajalu asfaldil olemisest, Petsi BMWst, viiest kastist viinast. Sekka mõned lastelaulude hõiked ja fraasid Saaremaa heinamaal tantsu keerutamisest. Üle kõige kaikumas Jaak Joala «See suveöö…». Päris servast serva. Nagu suvi ise, nagu me ise oma soovide-tegude ja unistustega.

Kuna ka äppide maailm on lõputu, siis katsungi täna jagada neid, mis möödunud suvede/aastate suvelugudest «juhiseid» saavad. Nii, lükkame aga automaki käima, keerame aknad alla ja lähme sõidame.

PS Laulusõnade tsiteerimisel võib esineda ealistest iseärasustest tingitud ebatäpsusi. Aitäh, Smilers, mu suvede soundtrack’ide eest.

***

Igaühel paar asja olema peab,

mis teevad õnnelikuks ja segamini pea.

Ilma nendeta suvi on võimatu –

need on päike ja Pärnu tüdrukud.

Pärnu võib olla, aga päike peab olema. Päikesega seoses on oluline, et teaks pisut täpsemalt, et millal ta on või kus ta hetkel on.

Soovitaks ilmaäppi: AccuWeather: Weather Tracker and Live Forecast Maps.

Neist esimene on küllaltki täpne, kõikjal kasutatav. Tunnikaupa etteütlev, aga ka päevi pidi tulevikku. Minu lemmik. Iga päev kasutuses. Pole erilisi pettumusi ega üllatusi valmistanud. Teiseks võib soovitada äppi lihtsa nimega Weather and Radar. Näitab samuti kaardil pilvede liikumist paari tunni või ööpäeva jagu ette, lisaks palju muud ilmainfot. Pole samuti alt vedanud, proovitud nii Euroopa igas nurgas kui ka Vaikse ookeani kaldal.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles