3 tarka viisi, kuidas end telefonist saadava kiirguse eest hoida

Copy
Foto: pexels.com

Pole saladus, et telefoni liigne kasutamine ja sealt saadav kiirgus on meie tervisele kahjulik. Kuidas siis ennast kaitsta?

Mis siis täpsemalt telefoni kasutamine põhjustada võib? Mobiiltelefonid kiirgavad raadiosageduslikku energiat, kui nad saadavad ja saavad teavet ümbritsevatest rakutornidest. Siiski ei osata veel nende tegelikku kahju tervisele kindlaks teha, kuid on leitud, et mobiiltelefonide pikaajaline kasutamine võib olla seotud teatud vähivormide tekkega ja põhjustada näiteks peavalusid, avaldada halba mõju õppimisele ja mälule, kuulmisele, käitumisele ja magamisele.

Seetõttu soovitatakse teha järgmisi asju:

Hoia oma telefon kehast eemal

Kui võimalik, siis kasutage rääkimiseks kõlarit, hoidke telefoni suurte failide allalaadimise või saatmise ajal kehast eemal ning kandke telefoni seljakotis või rahakotis, selleasemel, et panna seda taskusse või hoida liiga keha ligidal. 

Ära pane telefoni voodisse ega pea ligidale

Hea oleks telefon panna lennurežiimile ja hoida endast vähemalt poole meetri kaugusel. 

Ära kasuta niisama kõrvaklappe 

Kõrvaklapid vabastavad väikese koguse raadiosagedust isegi siis, kui sa telefoni ei kasuta. Kuigi kõrvaklapid on helistamiseks paremad, tahame ju siiski piirata raadiosageduslikku kiirgust nii palju kui võimalik. 

Lastele on raadiosageduslik energia muidugi kahjulikum kui täiskasvanutele, sest nende aju ja kehad on palju väiksemad ja vähem arenenumad. Kuigi sellel teemal pole palju uuringuid tehtud, on leitud, et kannatada võivad lapse kuulmine ja võivad tekkida peavalud. 

Kuigi mobiiltelefoni kasutamise lühiajaliste ja pikaajaliste tervisemõjude kindlakstegemiseks on vaja rohkem uuringuid, tuleb ikkagi olla ettevaatlik ja mõistlik., kirjutab livestrong.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles