Disainitänav kolib Tallinna merepäevadel Haven Kakumäe jahisadamasse

Angela Blumkvist
, Sõbranna.ee tegevtoimetaja
Copy
Foto: Tallinna merepäevad

13.-14. juulil avatakse Tallinna merepäevade raames Haven Kakumäe jahisadamas Disainitänav. Suvisele Disainitänavale on registreerunud juba üle 50 ehte- ja moebrändi Eestist, Lätist ja Venemaalt.

«Eelmisel aastal saatis Disainitänavat Tallinna merepäevadel tõeline menu ning meil on suur rõõm ka tänavu disainereid nii Eestist kui ka välismaalt suurimal mere- ja perepeol tervitada,» sõnas Tallinna merepäevade Haven Kakumäe programmijuht Kati Remmelkoor. «Sel korral üllatab Disainitänav uue asukohaga äsjavalminud Haven Kakumäe jahisadama purjekate talvehoidlas, mille autoriteks on KAMP arhitektid. Ootame rohkesti uudistajaid, sest nii palju kodumaist disaini jõuab imeilusasse Haven Kakumäe sadamasse esmakordselt,» lisas Remmelkoor.

Disainitänavalt leiab erinevaid moeaksessuaare, rõivaid, kosmeetikat ja kodusisustust, kuid ka erilisi meeneid lastele ning lemmikloomadele.

Disainitänava turundusjuhi Kirke Tatari sõnul on juba ligi 50 ehte- ja moebrändi end kirja pannud, kuid praeguse registreerumisaktiivsuse juures on oodata terve hoone täitumist huvitavate pakkujatega. «Disainitänaval on väljas nii juba tuntud tegijad kui ka uustulijad. Moeloojatest on kohal näiteks Eve Hanson, Ellen Richard, Donna Nordica, samuti on seekord väljas nahadisainer Kadri Kruus. Ehtebrändidest mainiks ära SOMA, Anneli Tammiku ja Tohuto. Moesõbrad saavad testida näiteks linasest ja bambusest rõivaid.»

Kirke Tatar lisas, et Disainitänaval jõuab külastajateni nii mõnegi disaineri uus kollektsioon ning kiirematel on võimalik soetada ka erihinnaga näidismudeleid.

Lisaks silmailule ja disaini soetamisele saab Haven Kakumäe jahisadamas Tallinna merepäevade raames kuulata kalameeste jutte, proovida kalaroogasid, osaleda lasteala tegevustes ja seda kõike heade kontsertide saatel. Meretegevustest on võimalik minna merele näiteks aerulaua, jahi või paadiga. Sissepääs alale on kõigile tasuta.

Disainitänav on Eesti Disainerite Liidu poolt loodud kaubanduslik platvorm, mis võimaldab disaineritel oma tooteid müüa ja tutvustada. Eesti Disainerite Liit on Eesti professionaalseid disainereid ühendav loomeliit, mille eesmärk on Eesti disaini tutvustamine Eestis ja välismaal. Ühendusse kuulub 150 disainerit.

Tallinna merepäevad toimuvad 12.–14. juulini Vanasadamas, Lennusadamas, Noblessneri sadamalinnakus ja Haven Kakumäe jahisadamas. Programmi leiab www.tallinnamerepaevad.ee/et/programm.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles