Suvefestivalide maraton: milliste üritustega lähiriigid meid üllatavad?

Naine
Copy
Foto: TONI LÄÄNSALU / PM/SCANPIX BALTICS

Suvefestivalid meelitavad igal aastal kokku üha rohkem ja rohkem osalejaid, festivalide valik kasvab pidevalt.

Läti

Suvehelid

3-4. augustil toimub Riias üks suurimatest Läänemere rannikupidudest, otse mereliival paiknevate teatri- muusikalavadega. Muusikatähed nagu Cheat Codes, Mika, Calvin Harris on juba varem seal esinenud. See festival on samuti suurepärane esinemiskoht Baltimaade noortele muusikutele, kes alles alustavad oma karjääri.

Riia linna festival

Igal aastal, Riia linna pidupäeva tähistamise ajal, toimub seal rida tasuta meelelahutusüritusi. Pidupäeva ajal saate proovida kõige maitsvamaid toite, vaadata mitmesuguseid tänava ja professionaalse kunsti näituseid, ilutulestikku. Festival toimub 16-18 augustil. Pidupäevade ajal kogu linnas on tasuta ühistransport.

Jūrmala jalgrattaspordi maraton

9. juunil Jurmalas algab juba traditsiooniliseks saanud jalgrattaspordiüritus. Maratoni programmis on üritusi kõikidele erinevates vanustes osalejatele, alates kõige noorematest kuni eakateni. Saab valida mitme eri pikkusega võistlusradade vahel: traditsiooniline võistlusrada - 40 kilomeetrit, perekonnarada - 14,5 kilomtrit; noorukite, kuni 12 aastaste jalgrattaspordi entusiastidele  500-1000 meetri pikkused võistlustrassid. Kõik osalejad kogunevad Dzintars kontsertsaali juurde.

Maailma karikavõistlused tänavavõimlemises

Tänavavõimlemise maailma karikavõistluste osalejad kogunevad Jurmala Majori randa. Selles ürituses võistlevad omavahel selliste riikide, Soome, Taani, Rootsi, Norra, Eesti, Läti ja Leedu esindajad. Professionaalsed võimlejad võistlevad vabastiili kategoorias, pealtvaatajad võivad oma võimeid proovida lahtistel võistlustel.

Festival Laima Rendezvous Jūrmala

See romantiline muusikafestival Jurmalas on juba saanud suvekultuuri traditsiooniliseks ja lahutamatuks osaks. Festival ajal toimub palju temaatilisi hurmavaid romantilisi õhtuseid üritusi. Ürituste algus - 18. juuli.

Ukraina

Leopol Jazz Festival

Selle festivali kuulsus on levinud Ukrainast kaugele. Lvivis toimuv Leopoli festival on üks 10-st  parimatest jazzmuusika üritustest kogu Euroopas. Kuni 2017. aastani tunti seda Alpha Jazz Festivali nimel all, kuid korraldajad muutsid ürituse nime. Festival meelitab igal aastal esinema kogu maailmas tunnustatuid kõige parimaid esinejaid, igal aastal koguneb sinna keskmiselt 40 000 pealtvaatajat. Kontserdid toimuvad kolmes kohas, milledest kaks on tasuta. Peale nende kontsertide saab kuulata ka jazzmuusika improvisatsioone, osaleda paljudes muudes üritustes. Tõelistele jazzmuusika fännidele see festival pakub unustamatuid mälestusi. Festivali algus - 27. juuni.

Festival Gogol

Kultuurifenomen,  nimelt selliselt saab kokkuvõtlikult seda festivali iseloomustada. Festival pulseerib erinevate kunstiharude rütmides. Siin saate vaadata näidendeid, muusikalisi etendusi, meediat, filme. Üritused toimuvad kunstigaleriides, toimuvad raamatusõprade kokkutulekud. 

Festivali haridusprogrammi käigus iga osaleja saab tutvuda näitlemise, tantsu ning isegi filmide tootmiste põhialustega. Festival on kavandatud septembri alguses Kiievis.

Atlas Weekend

Atlas Weekend – grandioosne Kiievi festival, mis toimub linna erinevates kohtades, on kuulus oma rikkaliku programmi poolest. Sellel festivalil on juba esinenud sellised tuntud muusikagrupid ja esinejad nagu Apocalyptica, The Prodigy, John Newman, Three Days Grace, Alex Clare, kuulus Ukraina laulja, möödunud aasta Eurovisioonis osaleja Jamala. Festivali lähedal on telkimisplats, kuid seal ei saa ööbida. Festivali külastamine on tasuta. Festival toimub 4-8. juulil.

Poola

Open'er festival

Open'er festival – üks kõige massilisematest üritustest Poolas. Parim festivalil osalemise kogemus on reserveerida koht telkimislinnakeses ja osaleda neljapäevases non-stop ürituses. Sellel festivalil on juba varem esinenud sellised estraaditähed nagu Bruno Mars, Gorillaz, Depeche Mode, Massive Attack ja paljud teised kuulsad esinejad. «Bussiga festivalile sõites saate kaasa võtta kõigiks neljaks päevaks vajaliku varustuse, meie hoolitseme selle eest, kuidas kõik turvaliselt kohale toimetada», kommenteeris Eurolines juhataja E. Pavlovas.

Festival Gdanski muusa

Selle festivali ainulaadsus on selles, et seal toimuvad intensiivsed, 14 tundi kestvavad maailmatasemelised hip hop, popping, house, dancehall tantsuüritused. Üritused on kaheteemalised: täntsukunst ja Flava vägi. Toimuvad tantsuvõistlused, kontserdid, esinevad graffiti kunstnikud, töötab lõõgastumisala, mis sobib paljudele peale intensiivset tantsimist.

Soundrive festival

Festival avab unikaalne alternatiivse muusika ja postindustriaalse ruumi sümfoonia. Festivali eesmärk ei ole kohale meelitada maailmakuulsaid tähti. Vastupidi - seal saavad esineda noored ja andekad esinejad.

Leedu

Klaipeda Sound Festival

Klaipeda Sound – uus elektroonilise muusika festival, mis toimub Klaipeda sadama territooriumil, linna lõunaosas.  Festivali linnake asub Kura lahe kaldal, vabas õhus.  Paigaldatakse kolm muusikalava ja üks konverentsilava, kus arutatakse aktuaalseid elektronmuusika ülemaailmseid teemasid.

Blues Night

Blues Night festival on üks kõige vanimatest Leedu muusikafestivalidest, mis toimub suvel vabas õhus. Kõige sagedamini meelitavad festivalis osalema kitarride, suupillide, trummide, saksofonide ja muude instrumentide helid ning eksklusiivsed bluusimuusika laulud, et vähemalt kord aastas kuulata head bluusimuusikat ja oma lähedaste inimestega veeta aega ilusas looduses. Festivali külastavad mitte ainult Leedu, vaid ka külalised välisriikidest, esinejaid saabub USA-st, Suurbritanniast, Taanist, Balti riikidest. Festivali suurepärase aura tõttu külastajatel on sageli kahju sealt lahkuda. Ürituse algus 5. juuli.

Žagarė kirsifestival

Üks kõige tuntumatest Leedu muusikafestivalidest – Žagarė  kirsifestival, toimub kuulsas vanas Žagarė linnas.  Žagarės kirsifestival juba viisteist aastat järjest toimub 19-21 juulil. Traditsiooniline Kirsiturg, originaalsed hernehirmutised, mis kaunistavad linna kõige ootamatutes kohtades, muljetavaldavad kontserdiprogrammid kuulsate Leedu esinejatega, mitmesugused spordiüritused ning muud kultuurilised ja ajaloolised üritused kutsuvad teid mitte unustama Leedu kultuurilist omapära, kutsuvad tutvuma selle piirkonna väärtuste ja eripäraga. Ürituse algus 19. juuli.

Devilstove

Devilstone – see on innovaatiline ja värvirikas alternatiivne vabaõhu muusikafestival. Juba üle kümne aasta Devilstone pakub aktuaalset rokk-, metall- ning elektronmuusika  loomingut Euroopast, mujalt maailmast ning Leedust. Uued tuuled, lained ja suunad neljal muusikalaval  üle 50 muusikalise avastusega, mida täiendavad leidlikud ja šokeerivad kunstiprogrammid. Algus - 11. juuli.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles