Juristidiplomiga preili petis

Kristi Pärn-Valdoja
, Ajakiri Säde
Copy
Anne Hathaway ja Rebel Wilson (paremal) Hollywoodis kuulsuste alleel tänavu mais.
Anne Hathaway ja Rebel Wilson (paremal) Hollywoodis kuulsuste alleel tänavu mais. Foto: O'Connor/AFF/PA Images

Austraaliast pärit näitleja Rebel Wilson, kes on endale Hollywoodis nime teinud komöödiatega nagu «Pruutneitsid» ja «Lauluässade» triloogia, pole päris elus enda sõnul sugugi mingi naljahammas. Oma südameasjaks on ta võtnud julgustada madala enesehinnanguga noori.

Arter kohtus Rebeliga New Yorgis, kus ta esitles uut kelmikomöödiat «Preilid petised» («Hustle»). Rebel on sel nädalavahetusel ka Eesti kinodesse jõudva filmi produtsent ning Anne Hathaway kõrval üks peaosatäitjatest. Tegemist on mõnusalt jabura suvekomöödiaga, mis hargneb lahti maalilisel Lõuna-Prantsusmaal (okei, tegelikult filmiti seda siiski Mallorcal) ning kus on tohutult ägedaid kostüüme ja päris mitu head nalja ka. Feministidki peaksid rõõmust rõkkama, sest peamiselt keerleb film selle ümber, kuidas kaks nutikat naispetist lakkamatult meestel nahka üle kõrvade tõmbavad.

Intervjueerisin enne sind su «kaaspetist» ehk Anne Hathawayd, kellega koos filmis «Preilid petised» mängite, ja tema rääkis, et pidid selleks, et film ei saaks juurde märget «alla 17-aastastele ebasoovitatav ja ilma vanemateta keelatud», päris palju vaeva nägema?

Jah. Paljud ehk ei tea, aga tegelikult on mul juristidiplom, ja veel väga heast ülikoolist. Aga see selleks. «Preilid petised» on nn remake 1998. aasta filmist «Dirty Rotten Scoundrels». Selle peategelasteks olid kaks meest ja filmile anti PG soovitus, mis on leebeim piirang ja tähendab, et see pole otseselt lastele keelatud, aga eriti tundlikud vanemad võiksid enne, kui oma järeltulijad seda vaatama saadavad, sisuga natuke tutvuda. Meie filmi struktuur on algupärandiga 96 protsenti sarnane. Muidugi on seal erinevusi, aga mitte drastilisi. No et keegi käiks paljalt ringi või ropendaks või et oleks vägivalda või midagi sellist. Absoluutselt mitte. Nii et minu meelest oli tohutult ebaaus, et meie nii kõrge piirangu saime. Vähe sellest, mu meelest oli see ka väga seksistlik. Et meeste naljad on OK, aga niipea kui naised natuke krõbedamat nalja teevad, keelame ära? Ma koostasin lausa analüüsi komöödiatest, mis on saanud PG reitingu ja mille peategelasteks-tegijateks on mehed. «Austin Powers» näiteks või isegi eelmise aasta «Jumanji». Lugesin kokku kõik korrad, mil vihjatakse meeste genitaalidele või kasutatakse sõna «perse». Et oleks sõna sõna vastu. Panin kõik need argumendid kokku ja andsin aru komisjoni ees. Selle liikmed istusid ümber laua, mina pidasin maha oma kaitsekõne ja neil võttis aega vaid viis minutit, et mind n-ö õigeks mõista. Mul on selle üle tohutult hea meel, sest muidu oleksime pidanud filmist parimad naljad välja lõikama, et PG reiting saada.

Aga miks see sulle nii oluline oli, et filmile just PG reiting saada?

Sest mul on palju alaealisi fänne ja ma tõesti soovisin, et nad saaksid seda filmi vaadata oma tingimustel. Minna kinno kellega iganes meeldib ja siis, kui neile sobib.

Kas see oli esimene kord, mil sul juuradiplomist kasu oli?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles