Retsept: šašlõki-fajitad

FOTO: HK Scan

Personaaltreener ja Rakvere saadik Siim Kelner rõhutab, et menüüs olgu õiges koguses liha, juur- ja teravilja. Seepärast soovitab ta proovida suvehõngulisi šašlõki-fajita'sid.

Kelner kiidab viimase aja üht oma lemmikretsepti: «Liha, tortilja ja köögivili — superkombo! Seda enam, et retseptis on ka avokaado, mis sisaldab tervislikke rasvu ja aminohappeid.»

Vaja läheb:

  • 1 kg šašlõkki (nt «Rakvere American tammesuitsuses marinaadis šašlõkk») 
  • 4-8 tortiljat
  • 3 paprikat
  • punane sibul
  • avokaado
  • 1-2 punast tšillit
  • suur tomat
  • laim
  • 4 spl konservmaisi
  • koriandrilehti
  • hapukoort (soovi korral)
  • soola, pipart
  • pisut õli

Valmistamine:

Puhasta sibul ja paprikad ning lõika sektoriteks. Maitsesta laimimahla ja soola-pipraga ning lisa u 1 teelusikas õli. Sega ja lase maitsestuda.

Grilli šašlõkitükke keskmisel kuumusel umbes 20 minutit.

Seejärel kuumuta paprika- ja sibulasektoreid umbes 5 minutit, neid vahepeal keerates, kuni nad on peaaegu pehmed. Lase köögiviljal veidi jahtuda ja lõika väiksemateks viiludeks.

Purusta kahvliga avokaado viljaliha ning maitsesta laimimahla ja soola-pipraga. Haki tšilli ja tomat.

Lõpuks viiluta šašlõkitükid, soojenda grillil kergelt tortiljad ja serveeri koos viilutatud liha, avokaadolisandi, grillitud paprika ja sibulaga ning tõsta peale mais, tšilli, tomat ja soovi korral ka pisut hapukoort. Peale pigista veidi laimimahla ja puista koriandrilehti. Keera rulli ja naudi.

Grillitud ja ettevalmistatud koostisosad võib ka lauale tõsta, et igaüks saaks kokku panna endale meelepärase tortilja.

Tagasi üles