Eksamiperiood tulekul? Õpi nutikalt!

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
õpi tulemuslikult õppima
õpi tulemuslikult õppima Foto: SCANPIX

Enamikul inimestest on praegu mõtetes vaid jõulud, kuid suurel hulgal meist on vaja enne ja pärast jõule sooritada ka mitmeid eksameid. Õpi nendeks nutikalt, kirjutas headdrama.com.

Õpi asju, mida sa ei tea, esimesena ja viimasena.

Neid asju, mida sa antud aines juba natuke tead, omanda õppimise keskel. Me kipume meelde jätma kõige rohkem neid teadmisi, mida omandasime õppimisprotsesi alguses ja lõpus.

Sageli alustavad tudengid õppimist asjadest, mida nad juba teavad – see tõstab nende enesekindlust ja tekitab tunde, nagu orienteeruksid nad kogu eksamimaterjalis. Siiski ei soodusta see uute teadmiste meeldejäämist.

Tee õppimisgraafik

Pane ajaliselt paika, millal ja mida sa õpid ning lisa graafikusse ka palju pause. Hoia plaanist kinni! Kirjuta graafik üles, see muudab plaani reaalsemaks.

Tee õppimine endale võimalikult mugavaks – kui oled hommikuinimene, siis pane õppimisele rõhku just hommikuti. Kui meel muutub erksaks aga õhtuti, siis õpi sel ajal.

Hoia läheduses vaid õppimismaterjal

Et olla keskendunud ja hoida oma mõtted õppimise juures, pane ära asjad, mis ei ole õppimisega seotud. Ära hoia oma Facebooki lahti ning logi ka Skype’ist välja, need vaid tõmbavad su tähelepanu eemale.

Imrpoviseeri õppimisviisidega

Tee endale näiteks kordamisküsimused, mõistete kaardid ning testi teadmisi sõbraga. Proovi leida erinevaid lähenemisnurki õppimisele, sest pidev lugemine võib ära tüüdata.

Üks aine korraga

Eksameid on mitmeid ja ained on erinevad. Selle asemel, et keskenduda kõigele üheaegselt, võtta ette üks asi korraga. Mõtlemine selle peale, mida kõike pead sa selgeks saama, võib tekitada mõttetut stressi ja mõtte «kinnijooksmist».

Maga piisavalt

Levinud komme on olla enne eksamit öö läbi üleval ning muudkui tuupida. Väga produktiivne see tegelikult pole, sest puhanud pea omandab teadmisi palju kergemalt. Ka eksamit on tunduvalt kergem teha, kui oled end välja puhanud ja valmis ajusid ragistama, mitte ei võitle kinnivajuvate silmadega.

Lõpeta soorituse pärast muretsemine

Kui oled eksami lõpetanud, siis lase see peast välja. Ära muretse tulemuse pärast, muuta sa hetkel enam midagi nagunii ei saa. Muretsemine eelmise eksami soorituse üle raskendab keskendumist järgmisele eksamile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles