Kuidas panna meik püsima ka kõige palavamal päeval?

Naine
Copy
Foto: Ana Francisconi / Pexels

Palavuse ja päikesega sulab meik juba paari tunniga, leides otsetee pooridesse ja kortsudesse. Teha pole suurt midagi, ütlevad ka paljud kuulsad meigikunstnikud. Mõned kavalad trikid aitavad siiski meigi eluiga pikendada.

Suvi on tore, kuid mõte, kuidas meik sulab ja nahk higist leemendab, pole just kuigi meeliülendav. Kas selle vastu üldse annab midagi teha? 

Väljaanne Brigitte küsis Givenchy meigikunstnik Nevil Alem-Awatilt nõu, mida peale hakata. Selgub, et oma salanipid on jumestajal täiesti olemas. 

Näiteks segab ta peel-off-maski jumestuskreemiga, et viimane paremini püsiks. Segamisel peab aga ülimalt ettevaatlik olema. Nimelt kui paned liiga palju maskimaterjali jumestuskreemi, on tulemus hoobilt väga kehv  — seepärast on see nõks pigem proffide pärusmaa.  Mask peab olema loomulikult värvitu. 

Foto: Instagram / @Nevil Alem-Awat

Tark tegu oleks ka kauapüsiv ja kõrge puudri osakaaluga jumestuskreem valida, sest see kannab kuumuses selle eest hoolt, et nahk jääks kauem matiks ja ka püsiks paremini. 

Teine profitrikk on segada jumestuskreem lahtise läbipaistva puudriga. Ka see matistab ja katab tugevamini. Et efekt tõesti toimiks, olgu puudri tekstuur ülipeen ja toon värvitu. Pole  ju vaja jumestuskreemi tooni muuta ega talle jämedakoelisemat struktuuri anda. 

Kui sulle suvel üldse ei meeldi jumestuskreemi kasutada, siis saab punetuste ja ebatasasuste vallas päris palju korda saata ka ainuüksi peitepulgaga — mõnes mõttes näebki kõik loomulikum välja! Peitepulga värvi võid vajadusel aga läbipaistva puudriga fikseerida.

Allikas: Brigitte

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles