Kui sinu kodus kasvab moetaim sukulent, ära tee neid kolme viga

Liisbet Saue
, Sõbranna.ee reporter
Copy
Sukulendid.
Sukulendid. Foto: Elena Schweitzer / PantherMedia / Scanpix

Sukulendid on tõelised moetaimed ja seda põhjusega - nad näevad head välja, sobivad igasse koju ja nende eest on lihtne hoolitseda. Kui sinugi kodus kasvab sukulent, pane tähele, mida mitte teha.

1. Ära kasta üle

Ülekastmine on kõige levinum viga, mida sukulentide eest hoolitsemisel tehakse ja mis tavaliselt taimele ka saatuslikuks saab. Tegelikult tuleks sukulentidele tihedamalt vett anda ainult väga kuumadel päevadel, muidu tuleks kasta vastavalt vajadusele, näiteks kord kahe nädala jooksul.

2. Ära istuta liiga palju taimi kõrvuti

Kuigi sukulente võib kokku istutada, vajavad ka nemad sarnaselt teiste taimedega individuaalset kasvuruumi. See tähendab, et vähemalt kord aastas tuleks nad ümber istutada. 

3. Ära hoolitse üle

Senikaua kuni annad sukulentidele natukene vett, palju päikesevalgust ja istutad ta õigesse mulda, ei saa lihtsamat toataime küsidagi. Proovi sukulentide asukohta mitte liiga tihti vahetada ja neile mitte liiga palju liigset tähelepanu pöörata. 

Kas teadsid?

Kuna sukulendid on kõrbetaimed, siis tahavad nad palju päikesevalgust. Ideaalne oleks, kui nad saaksid terve päeva päikese käes olla, kirjutab PureWow.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles