Baltikumi suurim lennundusüritus ja 24 tundi torupillimängu ehk rohkem kui 6 üritust, mida sel nädalavahetusel Eestis külastada

Dagmar Lamp
, Sõbranna.ee ja teemaveebide osakonna juhataja
Copy
Viljandi hansapäevad
Viljandi hansapäevad Foto: Visit Estonia

Algaval nädalavahetusel viivad teed eelkõige Lõuna-Eestisse, kus toimuvatel üritustel nautida tehnika viimast sõna, muusikat ning head toitu ja jooki.

Laupäeval ja pühapäeval peetakse Tartumaal Eesti Lennundusmuuseumi juures Eesti Lennupäevi, mis on Baltikumi suurim lennundusüritus. Esinevad välismaised aerobaatikapiloodid, toimuvad huvilennud, töötavad atraktsioonid nagu simulaatorid ja katapult. Seekordne üritus tähistab juubelit «Eesti Õhuvägi 100». Väga vahva sündmus kogu tehnikahuvilisele perele!

Lennupäevad
Lennupäevad Foto: Visit Estonia

Viljandis on reedel ja laupäeval hansapäevad. Linnatänavad on täis melu ja lahedaid elamusi. Eraldi tasub märkimist sel aastal esimest korda peetav 24 tunni maraton torupillimängus, mida võib kuulda Pärimusmuusika Aida sees ja ümbruses lossimägede serval. Laupäeval lisandub Eesti kuumemate folkbändide nännilaat.

Võrtsjärve ääres toimub juba 11. korda kala ja käsitöölaat, mis kutsub nii tarbima kui ka õppima. Kokkama õpetavad MTÜ Peipsi Kogukonnaköök ning hiiu toitude raamatu autor.

Pärnu on mull- ja grillfesti päralt. Reedel ja laupäeval toimuval grillfestil jagavad head-paremat 300 toidupakkujat Eestist ja välismaalt. Kuurortlinna vaimus maitsenaudingutega mullfest kutsub reedest pühapäevani degusteerima jooke mullivetest šampanjani; koguperepiknikul õpitakse valmistama alkoholivabu mokteile. Ei puudu ka muusika ja tants.

Tallinna üks tulipunktidest on sel nädalavahetusel Telliskivis, kus tänavatoidufestivalil pakutakse nii klassikalisi kui eri rahvusköökide eksootilisi maitseid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles