OTSE: ela kaasa kokkade olümpia Bocuse d’Or Eesti kandidaadi väljavalimisele!

Naine
Copy

Täna toimub Tallinna Teeninduskoolis maailma ihaldatuima kulinaariakonkursi Bocuse d’Or Eesti voor ja selle võitja esindab Eestit järgmisel aastal toimuval Euroopa finaalvõistlusel. Kokkadel tuleb viie ja poole tunni jooksul valmistada kaks rooga — kalaroog angersägast ja liharooga põrsalihast.

Võistluste pikaaegse eestvedaja Dimitri Demjanovi sõnul on konkurents sel korral väga tihe. «Suur rõõm on näha, et võistlejad on palju ja kõik on äärmiselt motiveeritud,» märkis ta. Võistlejate seas on ka varasemalt kõrgete tunnustustega pärjatud ja rahvusvahelise kogemusega kokki.

Demjanovi sõnul on Eesti järjepidev osalus Bocuse d’Or'i võistlustel tekitanud juba praegu rahvusvahelist huvi ja toonud kaasa tunnustuse olla järgmisel aastal Bocuse d’Or Euroopa finaalvõistluse korraldajamaa. 

Bocuse d'Or on maailma kõige prestiižikam kokakunstivõistlus, mida nimetatakse sageli ka kulinaariaolümpiaks. Selle kutsus 1987. aastal ellu maailmakuulus Prantsuse meisterkokk Paul Bocuse. Inspireerituna spordiürituste kaasahaaravast atmosfäärist, otsustas Paul Bocuse korraldada meelalahutusliku vaatemängu, mille fookuses oleks kokakunst ja tippkokkade meisterlikkus. Bocuse d'Ori finaalvoor toob iga kahe aasta järel Paul Bocuse’i kodulinna Lyoni 24 parimat kokka üle maailma, kes valmistavad pealtvaatajate silme all oma võistlustööd. Eestil on unikaalne võimalus võõrustada Euroopa võistlusvoori 2020. aasta juunis Tallinnas.   

Bocuse d’Or Eesti kandidaadi kohale võistleb viis tippkokka: 

  • Piret Pusse on võitnud aasta koka tiitli ja pidanud kokaametit ligi kümmekond aastat. Hetkel töötab restoranis Noot, Pärnus.
  • Artur Kazaritski teekond kokana algas Tallinnast ja on viinud teda erinevatesse riikidesse tööle. Viimased kolm aastat töötab 3 Michelini tärniga restoranis Geranium Kopenhaagenis, Taanis.
  • Ivan Derizemlja on õppinud Pärnumaa Kutsehariduskeskuses, osalenud mitmel kokandusvõistlusel Eestis. Töötab praegu restoranis CRU koos Bocuse d’Or 2015 kandidaadi Dmitri Haljukoviga.
  • Alexander Gureev on lõpetanud Tallinna Teeninduskooli ja omab Le Cordon Bleu diplomit Londonist. Töötab hetkel Norras, Oslo hotellis Bristol.
  • Kaido Metsa on varasemalt edukalt võistelnud mitmel kokanduskonkursil. Kokana alustas tööd restoranis Egoist ja täna on peakoka rollis restoranis Juur, Tallinnas.

Võistluste ajakava

12.00-13.30  otseülekanne köökidest

13.30-14.00  žürii tutvustus ja avasõnad

14.00-15.30 roogade esitlus žüriile

16.00-16.30 auhinnatseremoonia

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles